avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general care sunt obligatiile de plata pentru un cmi?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

care sunt obligatiile de plata pentru un cmi?

as dori cateva lamuriri legate de contributiile pe care trebuie sa plateasca un medic angajat intr-o unitate spitaliceasca dar care presteaza si in cabinetul medical individual propriu. De asemenea,as dori sa stiu ,daca are o angajata cu contract de munca cu timp partial, daca este obligat la plata contributiilor aferente venitului salarial al acesteia (angajata are contract de munca incheiat cu alt angajator pentru norma intreaga). multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 11:26, 3 Octombrie 2010
Dar, pentru salariat, va trebui sa platiti impozitele aferente statului de plata, adica aprox 55% din salariul net realizat.


Pai da, fiscalitatea in Romania pe salarii este aprox. 55%, adica un salariat primeste in mina 10 milioane si se mai platest la stat, in totalitate, vreo 5,5 milioane.

Deci avem o taxa aproximativa de 55% pe venitul net.
Acum... daca la unele sume este de 48% sau 52% nu mi-o luati in nume de rau, nu?

Faceti calculul cu 55% si veti fi in siguranta.
[ link extern ]

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit conventii civile cornelia30 cornelia30 Cum se calculeaza impozitul la conventiile civile??? Brut-cas-somaj= o suma la care se aplica impozit sau se aplica la brut??? si care e baza legala (vezi toată discuția)
Ce presupune o intreprindere individuala constantinramona constantinramona ce se plateste la o I.I. ce fel de acte trebuiesc tinute? mai exact ma intereseaza toti pasi care trebuiesc urmati ce autorizatii ai nevoie (vezi toată discuția)
Contract de munca in intreprindere individuala Thot Thot Care sunt contributiile angajat_angajator care mi se retin daca sunt angajata cu contract individual de munca la o intreprindere individuala ? Multumesc. (vezi toată discuția)