avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un "formular" de plangere impotriva unui executor judecatoresc?
Pe 17.09.2010 a obtinut de la tribunal hotararea de executare silita, nu am fost instiintati, iar pe 23.09.2010 aveam conturile de la firma blocate.
Comunicarea la Somatia de plata pe care scrie ca as avea 24 ore pentru achitarea sumei respective a venit abia pe 04.10.2010.
As dori sa-i fac plangere .
Multumesc mult.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:08, 5 Octombrie 2010
Trebuie sa va hotarati daca faceti:
1. contestatie la executarea silita, in baza art. 399 Cpc.
2. plangere la instanta impotriva executorului judecatoresc, in baza legii executorilor judecatoresti
3. plangere disciplinara impotriva executarului judecatoresc, la forul tutelar
4. incercati sa il contactati pe executor si sa "cadeti la pace".

1,2,3,4 se pot face alternativ sau cumulat, insa cu atentie sa nu platiti cheltuieli de judecata aiurea.
M-ar interesa pct 2 si 3.
Ma puteti indruma?
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu va pot ajuta cu prea multe.
Represaliile impotriva executorilor sunt un subiect delicat, din pricina legilor stupide din Romania, iar punctele 2 si 3 au o aplicabilitate strict limitata.
Nu dispun de timp sa va explic de ce nuante juridice discutam, si nici nu cunosc detaliile spetei dvs. (ce vreti sa obtineti de fapt, pedepsirea executorului, intoarcerea executarii etc.)

In fine, pentru 2 si 3 va trebui sa cititi dvs. legea executorilor judecatoresti (188/2000), si sa vedeti fata de actele facute de executor, ce anume puteti reclama, ce puteti obtine si daca mai sunteti in termen.
Din cate stiu eu, putei sa va plangeti numai de un refuz al executorului de a efectua acte de executare in forma legala.

Pentru a anula actul nelegal intocmit, insa, va puteti adresa numai instantei, pe cale de contestatie le executarea silita (pare ca aveti sanse), conform art 399 si urmatoarele din codul de procedura civila.
Pentru contestatie gasiti modele pe net, insa executorul nu va fi parte in acest proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu un alt executor judecatoresc bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, pot sa fac un contract pentru executari silite cu un alt executor -din alta localitate chiar- daca, cu cei pe care ii are ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare respinsa art. 666 maxxlro maxxlro Buna ziua tuturor , Ieri mi-a fost respinsa definitiv (tribunal) ca nefondata, o contestatie la executare cu privire la nelegalitatea incuviintarii de ... (vezi toată discuția)
Executari silite bottacin bottacin este posibil ca o executare silita a marfi sa dureze mai mult de un an jumate X-( practic am vandut o vitrina frig cu contract si factura am primit op acestea ... (vezi toată discuția)