LEGEA 15/2003 da dreptul tinerilor intre 18 si 35 de ani sa ceara primariilor de care apartin un teren in vederea construiri unei locuinte etc.eu si sotul meu am avut un apartament pe numele meu(el nu era in contract)pe care l-am vindut.sotul are dreptul acum la acei 500mp prevazuti in acea lege?
Legea se numeste Lege nr. 15 din 09/01/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Sprijin acordat TINERILOR. Nu tinerilor casatoriti. Nicaieri in lege nu se precizeaza ca tinerii tb sa fie casatoriti.
Conditiile pt. a beneficia de prevederile legii sunt prev in art. 2
Art. 2. - (1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi;
c) Abrogat.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare faţă de cele prevăzute la alin. (1), în vederea atribuirii terenurilor disponibile.
De asemenea, in articolul urmator se precizeaza ca:
Art. 3. - (1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care solicitantul are domiciliul.
(2) Cererea cuprinde numele şi prenumele solicitantului şi domiciliul acestuia, la care se anexează o copie de pe certificatul de naştere, o copie de pe cartea de identitate, o declaraţie a solicitantului, pe propria răspundere, în care se menţionează că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe.
Deci nu se cere nici un certificat de casatorie. Asa ca, sotul poate depune cererea daca sunt indeplinite si criteriile suplimentare, cerute eventual de consiliul local.
se completeaza un formulat tip in care exista o rubrica : necasatorit - casatorit....si daca se bifeaza "casatorit", se solicita si actele doveditoare in acest sens...astfel, "romy" are dreptate...
Ok. Deci este una din conditiile impuse de consiliile locale.
Si, daca bifezi casuta "casatorit" ti se cere numai certificatul de casatorie sau se cere ca si sotul solicitantului sa indeplineasca aceleasi conditii?
Legea 15/2003
Caedius
as dorii sa stiu daca Legea 15/2003 ce iti poate oferi un teren pe care sa iti construiesti casa mai este in vigoare si mar interesa daca este intradevar o ... (vezi toată discuția)
Familie
vasiliuflorentina
sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)