avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprirea caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprirea caldurii

As vrea sa stiu daca asociatia de proprietari are dreptul sa opreasca caldura de la subsol daca nu sunt toti locatarii de acord? X-( Tin sa mentionez ca doar 5 din locatarii blocului nu sunt de acord cu oprirea caldurii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:38, 12 Octombrie 2010
stefaniaerica a scris:
As vrea sa stiu daca asociatia de proprietari are dreptul sa opreasca caldura de la subsol daca nu sunt toti locatarii de acord? X-( Tin sa mentionez ca doar 5 din locatarii blocului nu sunt de acord cu oprirea caldurii.

In legea 230/2007 si HG 1588/2007 nu se prevede obtinerea acordului proprietarilor, de catre comitetul executiv pentru furnizarea sau sitarea furnizarii agentului termic. Asa ca nu vad in ce baza legala si cum se poate pune la vot "oprirea caldurii". Agentul termic se livreaza conform reglementarilor, atunci cand temperatura este sub 10 grade timp de 3 zile, iar fiecare proprietar poate sa-si regleze temperatura in casa lui cu ajutorul robinetilor de pe calorifer.
[
b]grandanat a scris:
Legal si de drept nu stiu cum este, poate clarifica problema cineva care stie.

Dispozitiile care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari,inclusiv cele ale autoritatii de activitate comunala, nu exista drepturi in favoarea asociatiei/comitetului
/presedintelui de asociatie ,ca in situatii in care autoritatea locala dispune acordarea de agent termic,acestia sa dispuna masuri de restrictionare a unor servicii,care pana la urma sunt platite individual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie bloc nicolaeanamaria nicolaeanamaria buna ziau.locuiesc intr-un bloc prevazut cu repartitoare.avem si robinet la subsol pt furnizarea agentului termic tinut sub cheie de administrator.pentru a ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)
Caldura la bloc trifoi1998 trifoi1998 Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada ... (vezi toată discuția)