buna seara,am si eu o intrebare:sotul meu este sofer de tir si saptamana trecuta la constanta l-a oprit politia si i-a oprit permisul,remorca pentru ca au constatat ca remorca pe care o avea nu era inmatriculata si avea alte numere pe ea!el nu avea cunostinte de asa ceva nu stia nimic despre aceea remorca ca nu e in regula.i-a facut dosar penal.pe noi ne intereseaza acum ce se intampla o sa-i dea permisul inapoi!precizez ca nu are antecedente penale de nici un fel...ce se va intampla?multumesc si cine o sa fie tras la raspundere pentru toate astea?
hai domnule ca nu e chiar asa...de unde sa stie el ca remorca de la masina lui nu e inmatriculata chiar avea un nr fals de inmatriculare...dar,avea acte(false presupun) avea tot la ea,si nu avea de unde sa-si dea seama!el isi facea doar meseria de sofer.multumesc
Raspunsul este foarte simplu:
Orice sofer profesionist , inainte de a pleca in cursa ,isi verifica remorca,presiunea in cauciucuri,legaturile cu masina de tractare,functionarea stopurilor si a semnalizatoarele remorcii,ori acestea sunt asezate la spatele remorcii,unde se afla si numarul de inmatriculare.