avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lipsa discernamant?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lipsa discernamant?

am un frate care a suferit anumite traume in copilarie.a crescut fara tata si a plecat de acasa la munca destul de devreme.a avut 3 tentative de sinucidere si nu am reusit sa l duc la un medic.pe fond de alcool are un comportament greu de inteles si se implica sa si ajute ,,prietenii''.de fiecare data mi-a relatat ca nu tine minte ce face atunci cand bea.parca creierul sau s-ar opri undeva.acum este implicat intr-un dosar penal deoarece l-a batut pe un amic.l-am internat la psihiatrie si se asteapta o expertiza psihiatrica.ma intreb daca are sanse sa scape daca va fi gasit bolnav.el in rest cand nu bea este o persoana extraordinara.
Cel mai recent răspuns: ContSters152830 , utilizator 14:31, 19 Octombrie 2010
Nu ma pricep insa eu cred ca sunt doua lucruri diferite, una este sa nu ai discernamant ca si boala psihica si cu totul alta sa nu mai discernamant cand bei, pentru ca se stie ff bine ca alcoolul intuneca mintea, nu?
Altfel toti cei care comit infractiuni sub influenta alcoolului ar trebui declarati "fara discernamant" si in felul asta sa scape de raspunderea penala,nu?
Mie mi se pare ff lesne de inteles ca un consumator de alcool nu este obligatoriu handicapat mintal..are cu siguranta probleme psihice dar nu care sa ii influenteze neaparat discernamantul..
Daca a stiut ca ii este sete de alcool atunci sa stie sa si raspunda penal?
Cine ia cumparat sticla de bautura? cu ce bani? cine ia dat restul la bani?
Cand e vorba de a raspunde pentru o fapta multi imbraca haina de "bolnavi" dar o dau repede jos cand e vorba de alte lucruri, si faptul ca declara ca nu are discernamant e o dovada ca are, pentru ca isi da seama ca spre binele lui ar fi sa pozeze in victima!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Discernamant diminuat viorelv viorelv Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii ... (vezi toată discuția)
Hartuire vetx vetx sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)