avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilieri juridici vs. persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilieri juridici vs. persoana fizica autorizata

am o nelamurire si va rog sa ma ajutati, anume: profesia de consilier juridic este incompatibila cu PFA-ul? In statutul consilierilor se spune ca este incompatibila cu "profesii autorizate sau salarizate".

Si daca imi fac PFA care sunt implicatiile in caz de incompatibilitate?
Am citit cele 5 pagini din subiect si n-am inteles ce-i cu atata zanganit de sabii.
Eu am inteles ca omul intreaba " am un CIM si angajatorul imi cere o forma de organizare ca sa-i pot emite factura pentru o parte din banii primiti". Ca el se gandea la PFA ca fiind mai facila, asta e.
Atunci: - orice acte si fapte juridice le indeplineste in baza CIM-ului;
- acorda consultanta , intocmind lucrari specifice, pe teme de tehnici de vanzare, gestionarea deseurilor ori viata de apoi ( la cererea beneficiarului de prestare), pentru aceste lucrari, realizate pe baza de contract, primind o suma pentru care emite factura.
Daca exista contract de prestare, exista prestarea, factura si plata acesteia, unde-i problema?
Nu ar tr sa existe nici una
:-/ Ce se intampla daca consilierul juridic in calitate de angajat al angajatorului angajeaza raspunderea angajatorului intr-un contract partea cocontractanta da in judecata angajatorul iar in instanta este trimis consilierul sa reprezinte angajatorul ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
ContSters7627, utilizator
Pai, consilierul se va apara si pe sine si interesele angajatorului.... Dar, daca exista un conflict de interese (consilierul nu avea dreptul sa angajeze unitatea in relatii contractuale sau a incalcat limitele mandatului), atunci unitatea nu va trimite acel consilier sa o reprezinte in instanta, ci va apela la un avocat sau, daca are mai multi consilieri angajati, va trimite un alt consilier.
Am lecturat acest subiect si este uimitor cit de repede se invoca raspunderea consilierului juridic mai ales penala care ar dori sa isi exercite profesia in diferitele forme =D>, PF, SRL, dar de ce nu se pune in discutie de cite ori raspunde un avocat pentru modul sau in care isi exercita profesia fata de client .
De cite ori un avocat a fost dovedit definitiv de malpraxis, si a raspuns de modul cum si-a reprezentat clientul ?

De acord consilierul juridic sa raspunda dar in acceasi masura si avocatul, fiecare pe legea " limba " lui in raport de client, angajator , etc. ?

Alte discuții în legătură

Un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa? OANA GORAN OANA GORAN am uarmatoarea nelamurire: un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ??? daca da, ce presupune acest lucru.?? va ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic incompatibil cu pfa? idi idi Buna ziua! sunt o desteapta,X-( cons. jur. de cateva luni, care tocmai si-a deschis PFA, cod caen 7414-activ de consultanta pt. afaceri si management.Ideea mea ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 7022-jurisconsult aj aj Sunt licentiat in drept, nu sunt inregistrat in Colegiul Consilierilor juridici, am CIM ca jurisconsult, am si PFA cu aceeasi societate, tot ca jurisconsult. ... (vezi toată discuția)