avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort partaj!

o mica nelamurire.. Bunurile cumparate in timpul casatoriei, dar cu bani din mostenirea unuia dintre soti; este bun comun?
Cel mai recent răspuns: elenah , utilizator 15:41, 3 Februarie 2008
Cererea de partaj se poate formula odata cu cerere de divort sau ulterior, dupa solutonarea irevocabila a procesului de divort.
Daca partajul se face prin buna intelegere, trebuie sa cereti partajul ca un capat al cererii de divort pentru a fi solutionate deodata, in acelasi dosar.
Daca exista divergente cu privire la bunurile de impartit si va grabiti cu divortul, partajul va intarzia solutionarea cererii de divort si, in acest caz, va trebui sa formulati cererea de partaj dupa terminarea divortului. Acest lucru va presupune ca faceti 2 procese.
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul(a) .............. domiciliat(ă) în ............. str. ........... nr. .... apartamentul nr. .... chem în judecată pe ............. domiciliat în ............. str. ......... nr. .... etajul .... apartamentul .... pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să declaraţi ieşirea noastră din indiviziune asupra imobilului din ............ str. ......... nr. .... nr. carte funciară ............ nr. topografic ........... şi să ne atribuiţi fiecăruia loturi în proporţie de ....... pentru mine şi de ...... pentru pârât, cu împărţirea fructelor şi veniturilor în valoare de lei .......... încasate de pârât. Cer, de asemenea, cheltuieli de judecată şi onorariu de avocat.

În fapt ,
Prin actul de vânzare-cumpărare autentificat de ......... sub nr. .... din ........, subsemnatul (a) am cumpărat de la ................ , devenind astfel proprietar indivizar împreună cu pârâtul, care refuză să pună capăt acestei situaţii prin bună învoială.
..........................................................
.
În drept ,
Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 728 C. civ.

Înţeleg să mă folosesc proba prin expertiză, de proba prin inscrisuri, şi anume de actul de vânzare-cumpărare autentificat de .......... sub nr. ......... din .......... prin care am devenit proprietari asupra imobilului a cărui împărţire o cer.

Depun prezenta cerere, precum şi copie certificată de pe actul sus-menţionat, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat pârâtului.

Data......... Semnătura reclamantului, ...........

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI ………………


Nu va recomand sa folositi un model si nici sa plecati la drumul impartirii bunurilor fara a avea, la baza, macar o consultatie la un avocat!
Puteti obtine mai mult de 50% din apartament, dar depinde: cine a castigat mai mult? aveti martori care sa sustina ca banutii din garsoniera s-au dus pe imbunatatiri si ce imbunatatiri anume? sunteti dispus sa platiti o expertiza care sa arate cu cat exact a crescut valoarea apartamentului comun ca urmare a imbunatatirilor aduse din banii dv.? Etc. etc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
va multumesc am sa consult si un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)