avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... MARJA BANCII ESTE NEGOCIABILA CONFORM OUG 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

MARJA BANCII ESTE NEGOCIABILA CONFORM OUG 50/2010

In urma OUG 50/2010, m-am prezentat la banca unde am semnat actul aditional cu obiectii, in care nu am fost de acord cu marja bancii de 6,21%, in speranta ca voi putea negocia o marja mai mica, avand in vedere ca veniturile mele au scazut cu 25%. Banca mi-a comunicat ca marja bancii nu se poate negocia si nu are intentia sa o scada sub 6,25%. Este adevarat sau fals?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:18, 16 Noiembrie 2010
Sub niciun pretext nu semnati actul aditional daca nu sunteti de acord cu marja.
insa intre timp ar trebui sa va achitati obligatiile de plata, sa nu se initieze executarea silita
Rata o platesc in continuare, la termen, aceeasi suma. Dar ma gandesc ca aceasta OUG, dupa presiunile FMI, sa nu fie modificata. Adica sa fie valabile numai pentru contractele noi, nu si pentru cele in derulare. Si daca o sa-mi caut dreptatea pe la Protectia Consumatorilor, sa n-o gasesc. Cred ca o sa orientez pentru o refinantare.
De pe 17 sept. de cand am semnat cu obiectiuni anexa la contract, Banca nu m-a contactat in nici un fel: nici adresa de raspuns acasa, nici telefon, nimic. Se pare ca nu o afecteaza ca nu are actul aditional semnat de mine.
Poate nici nu este obligata. Sun economist, iar partea legislativa ma depaseste.
Nu eşti singura în situaţia asta. La mine marja a crescut de la 2.75 % la 10,51%. Este exagerat de mult . Acum abia fac plângere la OPC după primirea răspunsului notificării de refuz semnării actului adiţional. Nu prea sper la lucruri mari dar încerc. Ne fură băncile pe faţă. Plătesc ratele în continuare dar mă întreb :nerespectarea OUG 50/2010 de către bănci nu este şi acesta un lucru grav? Nu este nimeni care să ia măsuri? Noi dacă nu respectăm legea suntem pedepsiţi. Trăim într-o ţară a nimănui. Suntem ai nimănui. Baftă!
Nu va descurajati. Sunt sute de cazuri in care ANPC a luat in considerare petitiile si a sanctionat bancile cu amenzi sute de mii de lei. Orice plangere pune presiune pe ANPC si banca si e in beneficiul tuturor consumatorilor. O data si o data tot se va reveni la normalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)