avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle, nestemate, bijuterii ... francutii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle, nestemate, bijuterii ... francutii

Overheard in ... (in locul punctelor de suspensie urmeaza numele unui oras sau al unui loc) apoi urmeaza o lista de enormitati comice debitate de oameni in diferite situatii. Cutuma este ca acestor enormitati sa li se dea un titlu adecvat care sa sporeasca efectul comic. Unul din cele mai bune site-uri in acest domeniu este cel al unor liceeni din Zalau unde am intalnit cateva "frâncuţii" cu totul memorabile.
Pentru ca longum iter est per praecepta sed breve et eficax per exempla sa vedem cateva "frâncuţii"

Doi boschetari, pe messenger
...
Păstaie: ai sa-mi dai 2 milioane pana joi?
Dacian: nu..
Păstaie: cum adica nu?
Dacian: ii ca un fel de da, numa ca invers

Heavy Night
...
La ieşirea din bar..
Dacian: Pe aici se intră afară?

Oglinda, oglinjoara, cine-i mai glumet din tara?

Poliţiţist rutier, prin megafon: CJ-36-XXX, trage pe dreapta, că am impresia că tu te uiţi în oglindă doar când te barbiereşti.

s.a.m.d.
Dupa fiecare francutie urmeaza persoana care a "overheard/overseen" francutia.

Ati prins ideea, nu-i asa? Booon! Acum sa vedem ce gasim prin preajma.

Cum sa ramai casatorit daca intr-un act autentic, notarul scrie "vaduv" ? Ha? :weg:

In contract scrie vaduv si automat trebuia indeplinita deschiderea succesiunii.

Tara, tara, vrem notari ... cat mai multi si cat mai mari!

Contractul de vanzare cumparare are nulitate judiciara, fiind o intelegere amiabila intre parti in raport cu Notarul public.

Sa se fractioneze primesc, dar atunci sa nu se imparta nimic

un bun de speţa teren intravilan fracţionat în 1/1 părţi indivize curţi-construcţii, 1/1 părţi indivize livadă, 1/1 teren arabil

Haideti sa nu lasam sa se piarda astfel de perle!
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
O fi sau nu o fi… functionar public
Suverana a se pronunta asupra calitatii procesuale active,ramane instanta de judecata,care in mai multe cauze a sustinut si probat cu suport legal, ca atat presedintele cat si administratorul asociatiei de proprietari detin calitatea de functionar

Unde dai si unde crapa…
Intrebare: Cum ma reprezint singur in fatza instantei?
Raspuns: Aveti posibilitatea recuperarii acestora (drepturi banesti),fie amiabil fie promovand actiune la tribunal

Numai daca se poate… si numai daca e individualizata persoana
Daca se poate proba ca semnatura nu apartine titularului fisei,autorul semnaturii ,
daca este individualizat ,risca sa suporte consecintele legale ale faptelor sale

Vrei nu vrei bagajul e mare…
Solutionarea plangerii este conditionata de bagajul de activitate al procurorului resposabil,de complexitatea si urgenta cauzelor in cercetare ,de alti factori independenti de vointa reclamantului

Palitura din oprire

eram la volan si am palit un pieton care se deplasa nu pe trecere si a zbucnit in fata mea fara sa se asigure am frinat imediat dar am oprit in el.
atacul de panica - manifestari (discrete)

Daca nu folosesc imaginile in scop comercial ci numai informativ si educational si daca la aceste imagini nu aparea semnul de copyright ci numai mesajul de mai sus, sunt amenintata in vreun fel de legea copyright-ului?

Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie.

Am scris o carte si vreau sa o public,dar inainte de a o da editurii spre evaluare(oricarei edituri) as dori sa stiu cum pot sa o protejez ca sa nu mi-o fure cineva si apoi sa ma refuze la editura,iar eu sa o vad publicata de altii ca fiind a lor.

suspect de susceptibil

un program de calculator nu este susceptibil de inregistrare la OSIM. programul de calculator in sine este protejat de dr de autor odata cu creatia sa.

Nu puteti inregistra programul de calculator ca inventie decat in cadrul unui dispozitiv care este susceptibil de cele 3 conditii ale inventiei (noutate, activitate inventiva si aplicativitate industriala).

dr de autor nu este susceptibil de inregistrare.

Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
Permiteti sa raporterz

Buna seara, cu riscul de a fi prea explicit, dar am dorinta de a rezolva cat mai repede problema.
Deci:
ora 21:30 - consumat ultima din cele 2 beri
21:30-23:50 - dormit
23:50 - circulat regulamentar, fara accident sau altele...
23:55 - oprit de catre un echipaj de pol. al unei sectii de cartier, pentru verificare asigurare
23:57 - asigurare OK, solicitat sa ies din masina si sa dau alcooltest
23:57 - 0,54 in aer expirat
00:50 - prima proba sange la spital (intre timp, pe drum duba a oprit intr-o parcare a unei societati, pentru nu stiu ce ...)
01:50 - a doua proba
03:10 - se elibereaza dovada fara drept de circ, la sectia de pol. respectiva (fara proces-verbal, sau alt doc)
03:15 - sunt solicitat sa semnez o declaratie pe care a dat-o unul din politisti-refuz, pentru ca nu am fost lasat macar sa citesc ce scria (declaratie dictata la telefon de o alta persoana);
03:15 - mi se dicteaza o declaratie pe care ar trebui sa o dau, refuz din nou, pentru ca faptele dictate nu sunt reale;
03:30 - plec, spunandumi-se ca voi primi in 2-3 zile rezultatele biologice si o adresa sau ceva (asa au declarat cei 2 agenti);
Acum - au trecut 9 zile - nici un document primit acas
a.
Parol...
Doar acele beri am consumat, dar cu aprox 2 ore inainte de a fi testat. Poate din cauza ca nu am mancat decat 2 sandwichuri toata ziua, eram destul de obosit de la serviciu, am o constitutie destul de firava - aprox 63 kg la 32 ani si 1,78 m...Plus ca nu sunt bautor de obicei, doar bere din cand in cand ca toata lumea. Dar a fost prima data in viata cand am baut si am condus destul de repede dupa aceea.
Conspiratie...
Dupa solicitarea, nu intrebarea daca sunt de acord sa suflu in etilotest, dupa ce am fost practic ridicat sa merg cu duba la spital, au oprit in parcarea unei firme din apropiere pentru aprox 5-10 min, nu stiu pentru ce...
Cer indurare...
Va rog, ma poate ajuta cineva? sunt pur si simplu distrus de rusine, disperare! Imi vine sa merg la politie, procuror, judecator, la tv , sa cer iertare public pentru aceasta greseala! Nu considerati asta o ...vrajeala, nu sunt un om de nimic!

Rog doar putina intelegere, atat!
:((:((:">

Din ciclul nu vrea muschii lor...si stie ei de ce!:strambatura:
Cum se poate ca notarii care indeamna/inlesnesc evaziunea fiscala prin trecerea de sume fictive (mult mai mici decat pretul real) a imobilelor in contractele v-c nu vrea sa fie "atacati" de nici un avocat in tara?

Alte discuții în legătură

Vine, vine mos craciun! Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR Codrii mari de brad rasuna De un cantec vechi, strabun. Ecoul ii canta-n struna: Vine, vine Mos Craciun! (vezi toată discuția)
Cerere urgentare finalizare dosar penal pentru alcool la volan dobrem13 dobrem13 Buna ziua, Acum un an jumate am fost prins conducand in stare de ebrietare, mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a retinut permisul.La momentul respectiv am ... (vezi toată discuția)
Accident pe o proprietate privata, dureaza de aproape 4 ani, fara solutionare Danieldz Danieldz buna ziua, acum aproximativ 4 ani am avut un accident cu masina unui prieten, eram amandoi in masina, consumasem cateva beri, eram intr-o parcare a unui ... (vezi toată discuția)