avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas buna.Acum dupa 5 ani aflu ca a bagat divort si m-a bagat la abandon de domiciliu,fetita a ramas cu soacra mea,pentru ca are probleme de sanatate grave,si e data in plasament.Cum s-a putut face acest lucru?si ce am eu de facut in acest sens pentru a recapata fetita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 22 Mai 2008
ce inseamna hotarire definitive si irevocabila esti o draguta
acum am proces pt drepul de vizita al tatalui ,sa presupunem ca vreau sa plec in strainatate si se hotaraste ca tatal treb sa-si viziteze copilul in una din zilele cand eu sant plecata cu copilul cum se procedeaza ce se intimpla daca el nu-si vede copilul
elenah a scris:

ce inseamna hotarire definitive si irevocabila esti o draguta


Hotararea definitiva si irevocabila este o hotarare care nu poate fi atacata decat prin exercitarea unor cai de atac extraordinare.
Hotararea definitiva si irevocabila, in general, este hotararea pronuntata de catre instanta de recurs.
Potrivit art.377 alin.1 C.proc.civ., sunt hotarari definitive:
1. hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel;
2. hotararile date in prima instanta care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, daca judecata acestuia s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsa sau anulata;
3. hotararile date in apel;
4. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu apel.
Iar in alin.2 al aceluiasi articol se prevede ca sunt hotarari irevocabile:
1. hotararile date in prima instanta, fara drept de apel, nerecurate;
2. hotararile date in prima instanta, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotararile date in apel, nerecurate;
4. hotararile date in recurs chiar daca prin acestea s-a solutionat fondul pricinii;
5. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.
Pentru elenah

Daca au trecut 30 de zile din momentul in care ti-a fost comunicata acasa hotararea de divort (si incredintare) si a nu a fost atacata de fostul, atunci acesta hotarare a ramas definitiva si irevocabila. Aceste doua minunate cuvinte ti se vor scrie pe 2-3 exemplare (cate vrei) din hotarare, in cuprinsul unei stampile pe care o pune biroul de legalizari de la judecatoria unde s-a judecat divortul. La judecatorii sta scris pe toate gardurile cum se legalizeaza (iti trebuie 2 lei taxa de timbru pt fiecare exemplar si timbre judiciare de 0,15).
va multumesc frumos santeti niste dragute

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)