avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA

Am un SRL neplatitor de TVA vreau sa fac achizitie un autoturism second-hand din DE cum procedez cu TVA -ul , ca firma neplatitoare nu-l pot recupera
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:50, 6 August 2008
adriantemax a scris:

Eu am alta problema, am facut in luna Mai o firma ca sa nu fie platitoare de TVA, am incasat pe ea 90.000 lei ca sa aflu ca pragul nu e 120.000 lei ci e proportional cu lunile de functionare, adica daca in 2007 in 7 luni de functionare am trecut de 70.000 lei incasare, devin platitor. E posibil asa ceva ??

Da.Este f,posibil.Vezi Art.156 alin.4 Cod Fiscal."Intrepr.mici care se inregistreaza in cursul anului in scopuri de TVA, trebuie sa declare cifra de afaceri obtinuta, recalculata in baza activitatii corespunzatoare unui an calendaristic"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)