avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, mostenire

Tatal meu a decedat acum aproape 3 ani. Eu nu am stiut de acest lucru. Fratii lui l-au inmormantat si nu am fost anuntata. As dori sa stiu cum se poate afla ce proprietati a avut el la momentul decesului si daca am vreun drept ca mostenitoare, fiind singurul lui copil.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
InaAndreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: InaAndreea , utilizator 14:53, 3 Noiembrie 2010
sigur aveti drept la mostenire, si daca nu exista sotie supravietuitoare sunteti singura mostenitoare asa ca mergeti la notarul de la ultimul domiciliu al tatălui dvs si aflati daca s+a deschis succesiunea..daca nu, solicitati emiterea certificatului de unic mostenitor!
Nu stiu care a fost ultimul domiciliu al tatalui meu. Nu a existat o sotie supravietuitoare, era divortat de foarte multi ani. Stiu doar unde avea domiciliul acum 6 ani (in Bucuresti). Apoi a plecat in provincie. Pot solicita emiterea certificatului de unic mostenitor nestiindu-i ultima adresa si nici ce proprietati avea? Acest lucru trebuie sa il fac la notariat? Ce acte sunt necesare?
certificatul dvs de nastere...macar localitatea unde a fost inmormantat?!..vorbiti cu fratii...
A fost inmormantat in Bucuresti. Cu fratii am incercat sa vorbesc, dar acestia nici macar nu m-au anuntat de deces. Ei au fost cei care l-au dus in provincie pentru a nu mai putea tine legatura cu mine...
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
InaAndreea, utilizator
Ina,

Sa nu te trezesti in fata patului implinit, asa cum am patit si eu. Cand sa ridic certificatul de mostenitor, am aflat ca vanduse la greu. Stai de vorba cu mortul!
Certificatul se elibereaza la locul de unde a a avut ultima adresa defunctul. Vezi la Primaria de sector cine a semnat certificatul de deces. Numai acea persoana stie mai multe si .... despre avutia D-voastra.

Alte discuții în legătură

Succesiune miki55 miki55 vă rog să-mi răspuneți și mie la 2 întrebări deocamdată: 1. unde se deschide succesiunea după decesul unui părinte?la locul de domociliu sau unde a ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca s-a facut succesiune? cyty cyty Buna seara! Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata Tatal meu a murit acum 10 luni. Locuia in Bucuresti impreuna cu mama si fratele meu mai mic, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)