avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Circulatie cu masina tatalui decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Circulatie cu masina tatalui decedat.

Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste.
Pot circula legal cu masina? Trebuie sa fac ceva acte pentru asta?
M-am gandit si la situatii mai delicate: daca politia mi-ar lua certificatul de inmatriculare pentru incalcari din legislatia rutiera. Am inteles ca numai proprietarul masinii poate ridica certificatul de inmatriculare de la politie. Ce as face in acest caz?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Robert_Avramescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariagainaru , utilizator 10:03, 19 Iunie 2024
In cazul in care nu s-a facut dovada existentei unor bunuri in patrimoniul defunctului ori determinarea acestora necesita operatiuni de durata si mostenitorii solicita sa li se stabileasca numai calitatea, se poate emite de catre un notar un certificat de calitate de mostenitor. Calitatea de mostenitor si numarul acestora se stabilesc de catre notarul public prin acte de stare civila si cu martori.
Da si nici nu costa mult.
Dar... cat a trecut de la decesul tatalui? Caci, daca acum nu aveti bani, sa vedeti cat va costa dupa ce mai trece ceva timp!!! :)) O sa va muscati mainile ca nu ati rezolvat totul mai devreme. Ca sa nu mai spun ca un certificat de acest gen, desi nu e scump, e o cheltuiala in plus pe ansamblul dezbaterii mostenirii. Si costa cateva plinuri bune pentru un om care lasa o jumatate de casa...
Asa ca, daca nu aveti mare lucru ramas, gen 7 firme, 5 palate... indicat e sa dezbateti mostenirea cat mai repede.
As avea si eu o mica problema. Asemanatoare cu cea deja expusa aici: conduc masina tatalui meu, care a decedat, deja de 5 ani. Sucesiunea este facuta, doar ca totul a fost predat catre mama si mine, deci am fi amandoua proprietarii masinii. Certificatul si actele sunt inca pe numele lui tata, nu a fost nici o pb pana acum, desi nu am spus ca proprietarul a decedat, de cate ori am fost oprita de politie a fost ok. Acum vreau sa o vand, ce ar trebui sa fac in acest caz? Este de ajuns sa ma duc cu toate actele si sa-i fac radierea si inmatricularea pe numele noului proprietar? este nevoie de actele de la sucesiune?caci de CI proprietar nu se pune pb... as avea nevoie de un sfat

Va multumesc
Aceste subiect prezinta interes si pentru mine.:D

Cum se poate circula cu masina altcuiva? De exemplu masina luata pe firma si data in stapanire unuia din membrii familiei... Se face o procura?

Poate stie cineva drept administrativ... ca asa... mori cu civilul de gat...:">
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
roumanie, utilizator
roumanie a scris:

Poate stie cineva drept administrativ... ca asa... mori cu civilul de gat...:">

Sunteti cumva primar ?

Alte discuții în legătură

Succesiune raz88 raz88 Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva!? Din pacate am ramas fara tata de scurt timp, si vreau sa stiu daca pot circula cu actele masini, care sunt ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dorim sa vindem un autoturism auto. proprietarul ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare ... (vezi toată discuția)