avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati

Hai sa ne imaginam ca avocatul x primeste onorariu 1000 de ron.

Cate taxe trebuie sa plateasca avocatul ca urmare a onorariului incasat?

Sunt curios la ce procent o sa ajungem :)
AVLIL a scris:

De ce nu am calculat bine? In exemplul meu nu deduceam nimic... Adica pierd chitantele de plata barou etc. sau pur si simplu nu vreau sa le deduc. In marinimia mea, vreau sa dau la stat mai mult. :)) Am calculat asa tocmai ca sa arat ca, daca platesti la maxim, ajungi la un procent de 32,5, deci daca mai si scazi, nu poti ajunge la mai mult.

Diferenta vine de la faptul ca la final nu am mai scazut si FNUASS inainte sa calculez impozit. Adica nu l-am mai dedus deloc. Plus ca era un exemplu "special" in care avocatul platea mai mult de 10% la CAA.

Hai sa luam un exemplu in care nu intervine asta: sa zicem ca avocatul castiga 2000.

10% la CAA: 200 de lei. Nu deduce nicio chetuiala, ceea ce inseamna ca plateste 6,5% din 1800, deci 117 lei.
Are venit impozabil 2000-200-117 = 1683. Impozitul e 16%, deci 269,28.
Ramane cu 1413,7, adica 70,68%. Cu alte cuvinte plateste in total numai 29% din venitul lui.
Admin-ul a avut o ideea foarte buna cu acest post....=D>
As vrea sa stiu daca noi ,stagiarii, pe langa motorina si carti ,mai putem avea alte cheltuieli? (componente PC, mobil...sau asta se presupune ca mi le pune la dispozitie maestrul?).
Cine verifica evidentele cheltuielilor si registrele pe care le tinem?
Daca am procese doar in orasul meu (mic ,de altfel) :(, ma crede cineva ca am cheltuit 500-700 ron pe luna pe motorina? ;)
crilodeea, nu fa prostii! 500 de lei e fooooooarte mult! Daca nu ai deplasari mari. si economisesti vreo 80 de lei cu asta! Risti sa te prinda fiscul! Ca el te controleaza. La registrul de contracte, baroul te poate controla.

andreea!!! Daca nu deduci NIMIC, de ce scazi 200 de lei? :-/ Nu deduc da' platesc numai din 1800 de lei impozit din venitul de 2000. :))
Eu n-am facut calculele alea, vorbesc procentual. Singura chestie care mi se poate imputa in calculul meu e ca n-am trecut cheltuiala cu baroul, am si spus asta. E greu sa faci procent din ea, se poate clacula doar pe fiecare caz in parte.

Oricum, e o mizerie sa duci venitul de la 850 le 1500 in conditiile in care CAA are excedent dupa excedent, nu face nimic cu banii, nu investeste, nu misca... E un lucru care e vadit impotriva acelor avocati care au venituri mici. Ca sa nu mai amintesc iar de penalitati, cred ca sunt mai mari decat in unele contracte comerciale, ca sa nu mai spun ca nicio alta institutie, chiar de stat, nu percepe atat.
crilodeea a scris:
(componente PC, mobil...sau asta se presupune ca mi le pune la dispozitie maestrul?).

Da, asta era... Nu, bineinteles cale poti deduce!

AVLIL a scris:
andreea!!! Daca nu deduci NIMIC, de ce scazi 200 de lei?

Pai eu incercam sa fac un calcul corect, pe tipicul pe care l-am descris mai sus, chiar daca ai zis ca nu deduci nimic. Eu deduc! :))
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
Cheltuieli care mai pot fi deduse de avocati:

-ochelarii de vedere
- 2% din venitul brut ca si cheltuiala de protocol (de exemplu bonurile de supermarket pentru mancare)-gasiti aceasta prevedere in Codul fiscal
- daca va cumparati telefon mobil sau calculator, lampa de birou
- biletele de tren, daca aveti foi de drum (sunt niste tipizate fiscale, le luati de la librarie). In cazul acestora trebuie sa divediti ca deplsarea s-a facut in interes de serviciu, deci cred ca trebuie semnate si stampilate de avocatul indrumator.

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Pfa obligat sau nu la sanatate? nae2012 nae2012 Buna ziua. Am un PFA si am realizat un venit de 25000 lei brut iar cheltuieli de 7000 de lei in anul 2018. Mai sunt obligat sau nu la sanatate? (vezi toată discuția)