avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare administrare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare administrare bloc

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatorul subiect.
Acum un an si jumatate mi s-au predat actele blocului deoarece administratorul momentului respectiv a renuntat la functie. Am semnat in ideea ca vom gasi pe altcineva intre timp, dar de atunci nu s-a gasit nimeni sa faca treaba aceasta. Nu am atestat de administrator si nici nu imi doresc acest lucru (timpul nu imi permite sa fac acest lucru).
Cum sa fac sa predau cuiva actele blocului si contabilitatea ? Mentionez ca am o cerere de demisie semnata de presedintele blocului in urma cu multe luni dar nu am cui sa predau actele blocului. Nu vreau sa le las totul balta si sa nu mai incasez nici un ban si sa nu mai platesc nici o factura deoarece si eu locuiesc in acel bloc. Dar nu mai pot sa fac fata din moment ce pe nimeni nu intereseaza de nimic, asteapta ca administratorul sa le rezolve problemele.
Mai nou presedintele blocului care se comporta ca un sef peste noi toti a tipat la mine si m-a jignit pe mine si familia mea (cu martori) pe motiv ca nu m-am ocupat indeajuns de bine de indatoririle blocului (am lasat centrala blocului sa mearga la crererea mai multor vecini) .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: voluntar , utilizator 22:45, 12 Noiembrie 2010
Fundamental, presedintele este la fel de proprietar ca si dv., deci are drepturi si obligatii egale cu dv. Vorbesc din punct de vedere al proprietarului pur si simplu.
Faptul ca el este presedinte si dv. administrator tine de o conjunctura, iar faptul ca este un "zbir" si vecinii se tem de el tine de educatie.

Nu vad de ce v-ar fi teama de el(!?) Ce e el acolo? Stapanul blocului, patronul dv. de care va depinde viata si traiul familiei? Orice zbir poate fi pus la punct.

Daca nu vreti sa va mai ocupati de asociatie, atunci n-o mai faceti. Cand vor gasi un administrator vor veni la dv. sa predati ce aveti de predat....
Mai nou presedintele blocului care se comporta ca un sef peste noi toti a tipat la mine si m-a jignit pe mine si familia mea (cu martori) pe motiv ca nu m-am ocupat indeajuns de bine de indatoririle blocului (am lasat centrala blocului sa mearga la crererea mai multor vecini) .

HG 1588/2007 art.18 - (5) Presedintele asociatiei de proprietari pastreaza si urmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei, precum si a celorlalte documente privitoare la activitatea asociatiei de proprietari.
O informare in scris a presedintelui asupra situatiei si din acel moment nu va mai intereseaza.
Dar se pare totusi ca dvs. nu sunteti decis
Nu vreau sa le las totul balta si sa nu mai incasez nici un ban si sa nu mai platesc nici o factura deoarece si eu locuiesc in acel bloc. Dar nu mai pot sa fac fata din moment ce pe nimeni nu intereseaza de nimic, asteapta ca administratorul sa le rezolve problemele.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
LocatarB, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Raspunsurile dvs. ma ajuta sa decid asupra a ceea ce voi face.
Sunt foarte hotarata sa renunt la administrare, mai ales ca evenimentele s-au precipitat destul de mult in ultima perioada, dar nu vroiam sa o fac "urat", repet - sa las totul balta si sa nu ma mai intereseze, sa nu mai deschid usa celorlalti vecini si sa nu mai fac nici o plata catre furnizori.
Cred ca cea mai buna solutie este cea sugerata de LocatarB, de a face o adresa scrisa in atentia presedintelui si sa astept sa ma contacteze pentru predarea documentatiei.
Pentru ca sunteti proprietar in acel bloc si aveti interesul sa se gestioneze corect in continuare, incercati sa ramaneti aproape de membrii comitetului, eventual din administrator sa intrati in comitet macar o perioada de timp. Discutati cu presedintele si cu ceilalti membri ai comitetului si cautati dumneavoastra un administrator atestat. Pe acesta angajati-l si stati pe langa el o perioada pana-si intra in mana. Asa poate scapati elegant din aceasta functie, armanand totusi aproape de activitatea de administrare.
Inainte de preluarea functiei de administrator am fost presedintele comitetului de cenzori, asa ca imi voi relua aceasta functie - cel mai bun mod de a controla activitatea imobilului si mai ales situatia financiara. Intre timp am pregatit o adresa catre presedinte prin care il informez in scris cu privire la decizia mea (verbal am facut-o de nenumarate ori), nu cred ca am nevoie de aprobarea lui, il informez si atat.

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)
La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)