avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
vella85 a scris:

Am si eu o intrebare, daca poate fi cineva amabil sa ma lamureasca.Cred ca cei care invata pentru admiterea in Baroul Bucuresti 2008 au sesizat faptul, ca materia din tematica e mult mai vasta decat materia acoperita de subiecte. Eu , mai prudenta am invatat materia din tematica, si acum repet numai subiectele. Poate sa -mi spuna cineva cam ce trebuia totusi invatat? Ma gandesc, ca subiectele totusi, nu sunt pur orientative.

Ptr. tine şi toţi cei care au mai întrebat acest lucru pe Forum!
UNIUNEA NAŢIONALÃ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA
CONSILIUL UNIUNII
HOTÃRÂREA NR. 423
Art. 5 – În aplicarea Regulamentului–cadru privind organizarea
examenului de primire în profesia de avocat şi a examenului de obţinere a
titlului profesional de avocat definitiv, Comisiile de elaborare a subiectelor de examen vor grupa subiectele fiecărei materii de examen în bilete de examen în raport de criteriile metodologice stabilite de comisiile de examen.
La probele scrise vor fi elaborate baremurile de evaluare şi de notare
exclusiv pentru subiectele de examen incluse în biletul de examen ales pentru susţinerea fiecărei probe.

P.S. Întotdeauna, înainte de a începe o activitate, indiferent de natura acesteia, studiaţi cadrul legal aferent acelei activităţi, şi lăsaţi deoparte bârfa şi zvonurile.
Să dea Dumnezeu să ajungem cu toţii avocaţi!!!:luck:
DianaPur a scris:

OARE CU VA FI EXAMENUL ORAL ANUL ASTA LA BV?CINE VA FI ?

habar n-am.
e ultima materie de care imi fac griji:)
dorians a scris:

DianaPur a scris:

OARE CU VA FI EXAMENUL ORAL ANUL ASTA LA BV?CINE VA FI ?

habar n-am.
e ultima materie de care imi fac griji:)

Da, probabil ai dreptate, dar, vezi tu, sţar putea, lucru pe care nu ţi-l doresc, să nu mai deloc griji după examenul oral.:O
Buna. Eu invat pentru baroul Vrancea doar subiectele pt ca in Statut la art.34 se precizeaza clar ca subiectele la probele scrise vor fi exclusiv dintre subiectele unice stabilite.
Eu am alta dilema si anume daca art.16 alin.4 din Statut se refera la perioada de 10 ani calculata prin insumarea perioadelor respective sau se calculeaza 10 ani de activitate neintrerupta, calculata retroactiv din momentul inregistrarii cererii de primire in profesie. Mai exact daca se tine cont de Hotararea nr.6/2008 privind modificarea si completarea Statutului.
Merci frumos. Bafta multa!
Multumesc de raspuns. Normal ca citisem hotararea Consiliului, dar am intrebat cativa avocati definitivi, membri ai Baroului Bucuresti despre nelamurirea mea, si ei imi recomandasera sa citesc tematica, pentru ca altfel, spuneau ei, n-ar mai fi avut nici un sens sa o expuna Baroul. Plus ca, dumnealor mi-au zis ca aceiasi poveste a fost si in anii trecuti, cand au zis ca se vor axa pe subiecte, si la examen era cel putin in subiect din tematica, deci din ceea ce teoretic nu era de citit. In fine, multa bafta tuturor!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)