avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
No name a scris:

dorians a scris:

DianaPur a scris:

OARE CU VA FI EXAMENUL ORAL ANUL ASTA LA BV?CINE VA FI ?

habar n-am.
e ultima materie de care imi fac griji:)

Da, probabil ai dreptate, dar, vezi tu, sţar putea, lucru pe care nu ţi-l doresc, să nu mai deloc griji după examenul oral.:O

:happy: Cel putin anul asta ...
Nu cred... nu ma duc nepregatit la niciun examan. Spun doar ca in opinia mea examinarea o sa fie MUUULT mai lejera decat la alte materii. Mai ales ca e admisrespins. In anii in care se dadea si nota la organizare invatau baietii pe rupde pentru a obtine niste puncte in plus.
E drept ca te poate paste o surpriza de proportii si sa injumatatreasca numarul dupa oral, dar sincer nu cred :worthy:
anamariadanoiu a scris:

Buna. Eu invat pentru baroul Vrancea doar subiectele pt ca in Statut la art.34 se precizeaza clar ca subiectele la probele scrise vor fi exclusiv dintre subiectele unice stabilite.
Eu am alta dilema si anume daca art.16 alin.4 din Statut se refera la perioada de 10 ani calculata prin insumarea perioadelor respective sau se calculeaza 10 ani de activitate neintrerupta, calculata retroactiv din momentul inregistrarii cererii de primire in profesie. Mai exact daca se tine cont de Hotararea nr.6/2008 privind modificarea si completarea Statutului.
Merci frumos. Bafta multa!

Oricum, aşa cum am mai scris şi cu alte ocazii, cred că anul acesta, barourile, în ceea ce priveşte examenul de admitere în profesie, vor merge pe o "linie moderată", din motivele pe care le-am mai scris, şi din anumite motive pe care nu le pot dezvolta aici.
Multă Baftă!!
P.S.- citiţi cu atenţie fiecare subiect de examen şi scrieţi tot ceea ce consideraţi voi că are leg. cu acel subiect. Este imposibil să nu ştiţi absolut nimic la orice subiect, şi, ATENŢIE!!, nu vă blocaţi!!!!

Bineînţeles că perioada de 10 ani este neîntreruptă, calculată retroactiv din momentul înregistrării cererii de primire în profesie, deoarece, conform art. 61 alin. 2 din legea 51, "hotărârile congresului sunt definitive şi obligatorii ptr. toate organele profesiei".
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
No name, utilizator
In ceea ce priveste subiectul "mijloace de aparare ale paratului", ati citit intampinarea, exaceptiile, sau ce anume?Poate ca a mai intrebat cineva asta, n-am citit toate paginile topicului.
vella85 a scris:

In ceea ce priveste subiectul "mijloace de aparare ale paratului", ati citit intampinarea, exaceptiile, sau ce anume?Poate ca a mai intrebat cineva asta, n-am citit toate paginile topicului.

Aici inteleg cand poate paratul invoca exceptiile, nulitatea relativa, intampinarea si cererea reconventionala. Aa inclusiv cand propune probele in aparare.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
ContSters14151, utilizator
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu subiectele
1. Hotararea de partaj
2. Procedura de judecata a cererii de partaj judiciar-faze
3. Partajul judiciar-notiune, domenii de aplicabilitate, cererea de iesire din indiviziune, competenta instantei?
Va rog mult de tot daca le aveti sa le trimiteti la adresa kjudita80@yahoo.com.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)