avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Hotărârile de partaj cuprind două părţi, cea principală referindu-se la constatarea calităţii de copărtaşi a părţilor din proces, a masei de împărţit şi a cotelor ce se cuvin acestora asupra bunurilor. Această parte din hotărâre nu este susceptibilă de executare, ea având caracterul unei hotărâri în constata re. Partea din hotărâre referitoare la atribuirea bunurilor este însă susceptibilă de executare, cel căruia i-au fost atribuite bunuri, ce nu se află în posesia sa, putând să execute hotărârea, fără a obţine o altă hotărâre în cadrul acţiunii în revendicare.
Prin hotărârea de partaj, fiecare parte devine proprietară a bunurilor atribuite şi poate obţine posesia lor, prin executarea hotărârii, în termenul de prescripţie prevăzut în art. 6 din Decretul nr. 167/1958.
Partea în posesia căreia se află bunurile atribuite prin hotărâre celeilalte părţi este o simplă detentoare precară. Ea are obligaţia să conserve bunurile, să le păstreze şi să le predea proprietarului. Refuzul de a le preda şi faptul înstrăinării lor constituie o încălcare a dispoziţiei înscrisă în art. 1073 Cod civil, text care dă părţii dreptul de a obţine predarea în natură a bunurilor atribuite la partaj.
Neexecutarea în natură a obligaţiei naşte în sarcina celui obligat la predare, obligaţia de dezdăunare, ce îşi are temeiul în art. 998 Cod civil, coroborat cu art. 1075 Cod civil, potrivit căruia, orice obligaţie de a face se schimbă în dezdăunări, în caz de neexecutare din partea debitorului
Hotararea judecatoreasca de partaj imobiliar, declarativa de drepturi, constituie titlu valabil in baza caruia, conform art. 50 si art. 56 alin. (2) din Legea nr. 7/1996, se inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate imobiliara.
@tatiana
Multumesc si conform cantecului: “un elefant se legana pe o panza…., doi elefanti….zece elefanti “ sa speram ca vin pe “panza de paianjen” toti colegii invingatori.

@no name
De asemenea multumiri pentru IMENSA INCREDERE pe care o are si ne-a transmis-o si noua vizavi de acest examen. Chiar daca motivele sunt spuse sau nespuse, reale sau mai putin, efectul final este atins rpin siguranta cu care le transmite.

PS Nu ma refeream sa nu mai facem chiar nimic!!! Doar sa nu ne mai torturam si sa ne permitem pauze mai lungi de relaxare.
Intrebare: cum ati vrea sa aratati la examen: incruntati, uitandu-va urat la cei din jur si facand grup separat sau zambitori, condescendenti, fara dureri de cap, imprietenindu-va cu toti colegii din jur, spre binele si reusita comuna?
eu la examen pot sa arat oricum, nu mai conteaza, dar la IESIREA de la examen as vrea sa arat foarte bine.......
Multumesc mult de tot de ajutor!:D
dana2space a scris:

@tatiana
Multumesc si conform cantecului: “un elefant se legana pe o panza…., doi elefanti….zece elefanti “ sa speram ca vin pe “panza de paianjen” toti colegii invingatori.

@no name
De asemenea multumiri pentru IMENSA INCREDERE pe care o are si ne-a transmis-o si noua vizavi de acest examen. Chiar daca motivele sunt spuse sau nespuse, reale sau mai putin, efectul final este atins rpin siguranta cu care le transmite.

PS Nu ma refeream sa nu mai facem chiar nimic!!! Doar sa nu ne mai torturam si sa ne permitem pauze mai lungi de relaxare.
Intrebare: cum ati vrea sa aratati la examen: incruntati, uitandu-va urat la cei din jur si facand grup separat sau zambitori, condescendenti, fara dureri de cap, imprietenindu-va cu toti colegii din jur, spre binele si reusita comuna?

Mulţumesc frumos Dana ptr. cuvintele tale frumoase!!
La examen, atât înainte, cât mai ales după, voi încerca să fiu aşa cum am fost aproape în toate situaţiile vieţii mele de până acum: calm, liniştit, încrezător, detaşat, cu capul "în nori, dar cu picioarele adânc înfipte, până dincolo de genunchi, în realitatea înconjurătoare".
Iar după examen, cu o ţigară bună în colţul gurii, din care voi trage adânc un fum pe care-l voi urmări cum urcă albastru-negru-gri cenuşiu, în rotocoale numai de el ştiute, în volte şi spirale,spre cer, spre înalturi, spre nord, ba nu, spre MARELE NORD AL EXISTENŢEI NOASTRE.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)