avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Da. :) Probabil va fi cea mai buna tigara de "dupa".
Da da da .... tare asta cu tigara ... La urma urmei, ce va fi va fi si o sa mergem cu totii inainte. Eu va doresc de pe-acum multa bafta !!!! :luck:
@alexchiciu
1. Nu se pot invata prin repetitie.Ia-ti o foaie , creion si incearca sa faci o schema
2. Cand judeci activitatea Baroului fa o asociere cu activitatea unei firma (SA) unde
Adunarea generala Barou = Adunarea generala SA
Consiliul Barou = Consilul de administratie
Decan = Director general
3. O sa vezi ca prin asociere retii mult mai usor, in principiu:
AG
- ia masuri pt exercitarea profesiei in Barou(activitatea societatii)
- Alege si revoca Decanul, cenzorii, comisia de disciplina (alege directorul, cenzorii din firma)
- Alege reprezentantii baroului la Congres (similar)
- Buget, buget si iar buget – ambele aproba proiectul de buget
CONSILIUL BAROULUI
-este cel care se ocupa in fapt de intreaga activitate a Baroului, adica de incompatibilitati, transferuri, abateri disciplinare, conferinte de stagiu, activitatea casei de asigurari, etc
- adopta hotarari de respectarea legii 51
-indeplineste hotararile de la “centru”, adica de la AG si Consiliul UNBR
DECANUL
- reprezinta baroul in raporturile cu everybody
- convoaca si prezideaza sedintele Consiliului

4. A doua schema pe care trebuie sa o aplici este
AG BAROU = CONGRESUL AVOCATILOR
CONSILIUL BAROULUI = CONGRESUL UNBR
0 = COMISIA PERMANENTA UNBR
DECAN = PRESEDINTE UNBR
Dupa cum ai observat au o reprezentare in oglinda, chiar si ca atributii.
Singura diferentiere o constituie Comisia Permanenta care este “mana lunga” adica executivul Consiliului UNBR. Ce face ea? Duce la indeplinire hotararile Congresului avocatilor si ale Consiliului UNBR (organ reprezentativ si deliberativ) si supravegheaza respectarea si executarea acestor hotarari in teritoriu. Adica ala de la centru pus sa aplice si verifice respectarea ordinelor.

Sper ca in varianta asta, mai distractiva, iti va fi mai usor sa le asimilezi…
Mai sunt si alte detalii, eu ma opresc aici, insa poti continua pe aceeasi idee, prin asociere.

No name a scris:

Iar după examen, cu o ţigară bună în colţul gurii, din care voi trage adânc un fum pe care-l voi urmări cum urcă albastru-negru-gri cenuşiu, în rotocoale numai de el ştiute, în volte şi spirale,spre cer, spre înalturi, spre nord, ba nu, spre MARELE NORD AL EXISTENŢEI NOASTRE.

La ce descriere ai facut no name si la cati fumatori sunt pe aici, chiar ca ar merita sa ne intalnim cu totii la cafeaua pe care ne-a promis-o Cecilica.
Facem si un cenaclu “ avocati nascuti a doua oara”…

Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator
Poate cineva, daca mai are, sa posteze modificarile aduse de hot 418 din 27sept08 in ceea ce priveste asistenta judiciara? si eventual ce mai e imp. tot incerc sa o iau de pe site-ul unbr, dar mi se blocheaza in draci cand dau pe ea:(

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)