avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cistig de cauza in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cistig de cauza in instanta

Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am o alta problema : in fara de reincadrarea in munca se mai pot cistiga defapt si salariile din urma dar care trebuie sa inapoiez la min. muncii adica la somaj. Pot cere in instanta incadrarea in munca numai de la data hotaririi instantei si sa renunt la salarii? Sau daca ma angajez in alta parte mai primesc salariile din urma?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 10:00, 16 Noiembrie 2010
Eu m-am bazat pe Art.78 (2) :,,instanta va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere",deci inainte de concediere era salariat si nu avea de ce sa beneficieze de acele sume .Chiar daca am spune acum ca angajatorul a dispus concedierea nelegala,el deja il despagubeste pe salariat,conform Hotararii judecatoresti.Sunt sume necuvenite si AJOFM va cere restituirea lor.

Este adevarat ca AJOFM poate cere restituirea sumelor de la angajator,dar ulterior angajatorul va cere restituirea sumelor de la angajat in temeiul Art.272.Si tot la asta se ajunge.







Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Iulia-ana a scris:

Eu m-am bazat pe Art.78 (2) :,,instanta va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere",deci inainte de concediere era salariat si nu avea de ce sa beneficieze de acele sume .Chiar daca am spune acum ca angajatorul a dispus concedierea nelegala,el deja il despagubeste pe salariat,conform Hotararii judecatoresti.Sunt sume necuvenite si AJOFM va cere restituirea lor.








ar fii fost corecta explicatia dvs. in conditiile in care ar fii fost scris in lege si pentru a se putea distinge! B-)

considerati ca in cazul in care un salariat concediat castiga reintegrarea in instanta atunci va fii obligat sa plateasca salariu/salariile compensatorii primite? nu ar reprezenta pronuntare pe ceva ce nu s-a cerut si pentru ca in litigiile de munca cererea reconventionala este inadmisibila cel putin in ceea ce priveste concedierea... sau se va putea vreodata considera ca un salariat a concediat firma!? :magic:

Consider ca trebuie sa restituie si acele salariu/salarii compensatorii ,deoarece aceste salarii au fost obtinute in urma concedierii.Si cum concedierea a fost anulata...
Angajatorul poate solicita restituirea salariilor compensatorii,dupa anularea deciziei de concediere,avand ca temei Art.272(1) C.Mun,printr-o actiune ulterioara.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
precizati baza legala pentru care a.j.o.f.m. cere indemnizatia de la salariat sau angajator!!!
Nu stiu baza legala pentru care AJOFM ar cere restituirea (probabil e ceva legat de drept civil ),nu cred ca au recurs doar la intimidare.In schimb stiu ,asa cum am spus, ca aceste sume nu se puteau primi decat in conditiile concedierii.Iar aceasta concediere va fi anulata.Orice suma necuvenita trebuie restituita.
Dar daca sunteti sigur ca aceste sume nu trebuie restituite si in cazul unui nou proces bazat pe art.272 al angajatorului,userul va avea castig de cauza,cu atat mai bine.

Credeti ca AJOFM nu avea niciun temei ,cand i-a spus ce i-a spus?

Alte discuții în legătură

Restituire somaj dupa reintegrare sxamo39_p sxamo39_p In cazul anularii in instanta a deciziei de concediere, urmata de reintegrarea la fostul loc de munca, este obligatoriu ca angajatul sa restituie ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste??? danamatea danamatea daca o decizie de concediere este declarata nula,se restituie somajul la ajofm?si daca da,cine il restituie?fostul somer-acum reincadrat-sau angajatorul care a ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)