avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... returnare bani asigurare viatza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

returnare bani asigurare viatza

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Din februarie 2007 detin o polita de asigurare de viatza la AIG life si astazi am sunat sa renunt la ea si sa solicit returnarea banilor depusi in aceste 46 de luni sau cat ar trebui pt aceasta perioada. Mi s-a spus ca nu mi se va returna niciun ban pt ca valoarea lunara a asigurarii (29.2 lei) este mica in comparatie cu ce este pe piatza si ca este asigurare de tip Casco. Nimic din toate aceste lucruri nu mi s-a specificat in momentul incheierii acestei asigurari si nici pe certificatul de asigurare sau in brosura nu se specifica despre acest lucru. Asigurarera am inchis-o astazi pe ca nu voiam sa o mai platesc din motive economice. Intentionez sa ma duc astazi la OPC si sa fac o sesizare. Ce parere aveti? Ce ma puteti sfatui? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 09:30, 2 Decembrie 2010
Buna dimineatza,
Eu inteleg ce spuneti dumneavoastra, dar eu nu am semnat nimic ci mi-am dat un acord telefonic pe baza celor prezentate de agentul de asigurari ( care,desigur, a avut grija sa prezinte doar partile bune, fara sa specifice daca se returneaza sau nu banii si ca este de tip casco). Si mi se parea corect ca in brosura pe care mi-au trimis-o ulterior prin posta sa se specifice, macar acolo, acele lucruri omise telefonic. Exista un paragraf in brosura in care se specifica faptul ca in caz de declaratii false si frauda nu se mai returneaza banii. In rest nimic..nu se specifica nici ca se returneaza, nica ca nu se returneaza. Acum, daca eu nu am habar in legatura cu aceste asigurari ( ma refer la tabel cu valoarea primeler oferite in caz) este vina mea?Nu trebuia sa se scrie ca se sau nu se returneaza acesti bani inainte de termen? Eu sunt un om oarecare, da, care nu lucreaza in asigurari ca sa isi dea seama sigur de acele aspecte. Am depus reclamatie la CSA-ISC si OPC Bucuresti si sper sa ma lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurare viata urgenta cafea1 cafea1 Buna. Am O problema majora cu astra - societate de asigurare. in cursul anului 2008 am incheiat un contract cu ei intrucat la sc la care am lucrat era ... (vezi toată discuția)