avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sfat juridic- somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sfat juridic- somatie de plata

Buna seara,

Sunt la inceput de drum si as avea nevoie de un sfat de la persoane cu experienta.
Am o speta cu o firma, prestatoare de servicii, care se confrunta cu debitori rau-platnici.
Firma respectiva are incheiate contracte cu clientii, are facturi emise, si nu reuseste sa-i faca pe acestia sa plateasca sumele datorate.
Parerea mea este ca trebuie facuta cerere de emitere a ordonantei care va conţine somaţia de plată, la judecatoria in circumscriptia careia se afla respectiva firma.
Credeti ca este corect?

Va multumesc,
Madalina
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 11:07, 4 Noiembrie 2009
aba812001 a scris:

offtopic
ghola "1 In conformitate cu legislatia in materie fiscala ,, pentru orice venit trebuie emisa o factura fiscala.Acest venit are la baza un contract."

unde apare aceasta norma fiscala?? am mai auzit pe cineva

citeste codul fiscal la prestarii servicii unde nu se incaseaza pe loc e logic se emite factura altfel cum declarii veniturile......serios asa habarnisti suntem-RUSINE

mie nu mi se pare logica....cumpar sau vand cateva cuie si gata musai contract?
Chiar daca nu aveti decat un contract puteti merge pe Ordonanta 5 /2001 sau pe OUG 119/2007, ambele facand referire la faptul ca creditorul poate avea atasat la cerere un contract incheiat intre parti. Din practica va pot spune ca veti avea castig de cauza sigur, daca debitorul va recunoaste in fata judecatorului aceasta creanta sau daca inainte de proces reusiti sa obtineti din partea creditorului un angajament de plata scris, prin care va recunoaste debitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Ref somatie de plata og.5/2001 vghita vghita Va rog sa-mi dati un sfat.Am castigat pe somatie,am recuperat creanta si penalizarile conform clauze contractuale pana la data inceperii ... (vezi toată discuția)