avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFI???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFI???

Buna seara!
Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Am incheiat un contract de colaborare cu o agentie imobiliara si pentru a putea sa incasez comisionul de la ei am nevoie fie de un SRL fie de PFI. Am ales varianta PFI si drept urmare am inceput alergatura (la propriu si la figurat) la administratia financiara.
Am reusit sa-mi fac acest PFI si acum intrebarea mea este: cum obtin acesti bani de la ei, pot factura?? pentru ca cei de la Administratie mi-au spus ca nu, pt ca nu am autorizatie. Si atunci la ce foloseste acest PFI???
Daca imi trebuie autorizatie de unde o pot obtine? Nimeni nu stie sa-mi dea un raspuns si ma plimb de la Administratie la Primarie si viceversa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:04, 4 Aprilie 2008
Cu respect va rog sa acordati atentie si acestei probleme.Vreau sa colaborez cu o firma de servicii pe internet,pt a vinde serviciile lor.Am nevoie de SRL,PFA sau se poate si cu PFI,sa vand serviciile lor,si eu sa le emit factura pt serviciul meu pt a primi comisionul cuvenit vanzarii ce am facut-o.Fiind independent,cum e mai bine sa fac pt a emite facturi firmei al carui serviciu il vand pt a incasa contravaloarea serviciului meu?Mentionez ca nu am diploma universitara sau de pregatire in domeniul ce vreau sa il vand,sau experienta in acel domeniu,ce se cer pt a deveni persoana juridica.Ce ma sfatuiti?Va multumesc.
zfcristina a scris:

Pana aici totul este clar. Am fost cu acest contract (in care se specifica ca 10% din impozitul datorat statului se opreste la sursa) la Administratia Financiara, am completat formularul 020, mi-au dat nr de inregistrare, si de aici mai departe este dilema mea. Pot eu acum sa facturez???? Sau imi trebuie autorizatie. Si daca da, de unde se obtine aceasta autorizatie???
Multumesc inca o data!


Sigur ca puteti factura, cei de la AFP nu v-a explicat ce aveti de facut??:-/Nu va trebuie autorizatie.
aba812001 a scris:

iar PFI-ul isi plateste singur asigurarile sociale sa inteleg?


Da trebuie sa faceti contracte de asigurari de sanatate si asigurari sociale in anumite cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pf anita22 anita22 vreau sa imi deschid un magazin cu autorizatie persoana fizica.Imi puteti spune cum se procedeaza dupa obtinerea autorizatiei?Ce obligatii am fata de stat?:-/ (vezi toată discuția)
Contract colaborare medic in vederea infiintarii pfi zi23zou zi23zou Buna ziua. Sunt medic stomatolog si doresc sa devin pfi. Pt aceasta, printre documentele necesare care trebuie depuse la anaf se afla si contractul de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati RADIOANA RADIOANA MA NUMESC RAD IOANA, AM INTRAT INTR-UN SISTEM MLM SI ACUM IAU BONUS DE LA PERSOANELE INSCRISE DE MINE! ACEST BONUS IL PRIMESC PRIN MANDAT POSTAL! VREAU SA ... (vezi toată discuția)