Buna ziua,
Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul a murit anul acesta,iar ea doreste sa ne faca noua acte pe toate bunurile ei,casa,teren,mie si sotului meu.si as dori sa stiu ce act e mai sigur fara sa poata fi contestat de cineva,adica de fiul surorii matusii.si inca o intrebare daca in acel contract se trece decat sotul meu, eu as avea vreun drept asupra acesteia??sau trb sa ne trecem amandoi in contract??/
va multumesc.Astept raspunsuri cat mai sigure...
daca se razgandeste ulterior, matusa ar putea invoca ca si cauza de revocare a donatiei, de exemplu , ingratitudinea donatarului .
actul cel mai sigur care nu poate fi anulat este cel de vanzare-cumparare.
dar trebuie dezbatuta succesiunea initial si trebuie sa platiti pretul real pt. imobilul respectiv.
plata sa o faceti intr-un cont bancar al matusii, pt. ca in cazul in care se va razgandi sa puteti face dovada platii .
de asemenea, in acest caz bunul va deveni bun comun al sotilor .
si contr. de intretinere ar fi indicat , iar daca va respectati intocmai obligatiile de intretinere si va luati toate masurile de precautie in sensul de a putea face dovada la un moment dat ca v-ati respectat obligatiile contractuale, nici acest contract nu poate fi anulat .
dar pentru donatie trebuie facut tot asa succesiune,cadastru si intabulare.si succesiunea trebuie facuta doar sotului decedat sau si fiului decedat??cam cat timp dureaza toate aceste ,succesiune,cadastru,intabulare??aproximativ cam cat m-ar duce ma refer la costuri..succesiunea cat dureaza si trebuie platit ceva???
Buna ziua,
Tot in legatura cu matusa mea.Am fost azi la un birou notarial iar acolo mi s-a spus ca in situatia de fata, titlul de proprietate fiind pe numele sotului matusii,decedat acum ceva ani,noi trebuie sa facem succesiunea lui,si la succesunie trebuie chemate si rudele pana la gradul patru ale sotului decedat,el avea o sora care a murit si ea,sora are si ea 2 copii,si cica trebuie sa ii chem la succesiune.ce credeti ca trebuie facut???astept raspunsuri.multumesc
Pentru ca cineva sa va indrume corect trebuie sa fie el mai intai LAMURIT pe baza ACTELOR si faptelor bine povestite. Sa fie sigur ca stie despre ce vorbeste. Avocatul striga dupa acte, dar nimeni nu-l aude.
Notarul v-a spus ca la succesiunea defunctului (sotul matusii) trebuie chemati cei doi copii ai surorii mortului.
:-/
Acest sfat putea fi dat:
1. fie pentru ca notarul a vorbit ...ca sa se aflle in treaba (inainte de a se fi lamurit asupra lucrurilor)
2. fie pentru ca notarul a aflat ca fiul decedat "anul acesta" nu era si fiul mortului decedat "acum cativa ani". (ceea ce as fi mai degraba tentata sa cred...ca sa-i gasesc si notarului circumstante atenuante).
Ia ...uimiti-ma! Fiul era doar al doamnei de 78 ani? Era fiul EI sau fiul LOR ? (adica al doamnei si al sotului ei despre a carui moarte vorbim).
Astfel de amanunte sunt esentiale pentru un sfat adecvat.
Din pricina asta consultanta se da in birou dupa studiul actelor si lamurirea intregii situatii de fapt. Altfel pot sa iasa niste bazaconii cu toata buna-credinta a sfatuitorului. Adevarul sta in amanunte.