avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul a murit anul acesta,iar ea doreste sa ne faca noua acte pe toate bunurile ei,casa,teren,mie si sotului meu.si as dori sa stiu ce act e mai sigur fara sa poata fi contestat de cineva,adica de fiul surorii matusii.si inca o intrebare daca in acel contract se trece decat sotul meu, eu as avea vreun drept asupra acesteia??sau trb sa ne trecem amandoi in contract??/
va multumesc.Astept raspunsuri cat mai sigure...
Cel mai recent răspuns: Stoica Gabriela Madalina , utilizator 09:24, 22 Noiembrie 2010
Fiul decedat anul acesta era fiul amadurora,matusii si sotului ei.Iar matusa a ramas singura fara sot si fara unicul ei fiu.si in concluzie nu e nevoie la succesiune sa chemam cei doi fii ai surorii sotului decedat?multumesc
Vestea buna este ca nu trebuie chemati nepotii de sora ai defunctului sot al matusii pentru ca mortul avea un FIU care inlatura de la mostenire pe nepotii de sora (chiar nu i-ati povestit notarului despre fiul lor decedat!?)

Dar matusa are de dezbatut doua succesiuni succesive

Una dupa sotul ei. Pe acest defunct l-au mostenit:
- ea in calitate de sotie supravietuitoare (cu o cota de 1/4 din averea mortului)
- fiul lui (fiu care era in viata la data mortii tatalui sau) cu o cota de 3/4

Alta dupa fiu.
Si daca acest fiu al lor a murit fara sa lase descendenti sau sotie supravietuitoare atunci mostenirea lui va fi culeasa de parintele lui in viata (mama)

Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
I-am spus notarului despre fiul lor decedat.fiul este divortat de vreo 4 ani.sotia ar avea vreun drept??fiul cu sotia lui aveau impreuna un apartament in brasov iar dupa divort s-a facut partajul si s-a impartit in doua parti.si acesta pana sa moara i-a semnat fostei sotii ca ii lasa cealalta parte din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Daca face un act de donatie,si matusa se va razgandit vreodata ce poate sa ne faca???si care care sunt costurile unui act de donatie sau vanzare ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija ... arturo arturo Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)