avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun acord,sentinta a fost comunicata pe 13 ianuarie,iar dosarul de legalizare a sentintei a fost depus cu o saptamana inainte de implinirea celor 30 de zile de la comunicarea ei.azi,22 februarie,la o saptamana si ceva de la implinirea celor 30 de zile,timp in care fosta sotie nu a facut nici un recurs,ni s-a spus ca dosarul a fost trimis la recomunicare.e posibil asa ceva?asta este procedura legala?ce inseamna recomunicare,din moment ce nu a existat un recurs?va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2008
delia_h2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 19:56, 24 Februarie 2008
Faptul ca persoana nu a la domiciliu nu impiedica o comunicare procedural corecta. Se face prin afisare.
Dar asa e, mi s-a intamplat si mie sa se recomunice din oficiu. Si, de regula, la cererea de legalizare, cand se verifica oricum procedura de citare, se mai trimite dosarul inapoi la grefier etc. cu observatia de recomunicare. Ca, oricum o vor face mai devreme sau mai tarziu, doar nu s-a judecat omul si nu vrea legalizare... #-o

Este insa bine sa mergeti la arhiva sa va caute bine printre dovezi, uneori se ratacesc pe acolo... Am gasit una la 3 luni de la comunicare... :D
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
De obicei in privinta hotararilor se feresc sa faca comunicarea prin afisare. In comercial, cel putin, se intampla des sa fie nevoiti sa recomunice, pt ca multe societati isi schimba sediul fara sa anunte sau pur si simplu nu functioneaza acolo, e doar adresa sediului social, dar la adresa respectiva nu e nimeni de gasit din partea societatii care sa semneze de primire.....
Procedura de comunicare prin afisare e perfect valabila conform procedurii civile, indiferent ca e persoana fizica sau juridica.
Apoi, nu se "opune" instantei modificarea neinstiintata la dosar decat de la data la care acest lucru se face. N-am intalnit recomunicari in astfel de cazuri, dar e foarte posibil, depinde de instanta si jude.
Unde ai intalnit?
Mi s-a intamplat intr-un dosar privind plata chiriei restante de catre un sc. Au facut recomunicarea din oficiu si cum tot n-au dat de nimeni la sediu, abia a doua oara au comunicat prin afisare. Probabil au vrut doar sa fie mai meticulosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata... rickydei rickydei ce fac cu o somatie de plata castigata, dar care, din cauza incompetentei si lipsei de interes a angajatilor judecatoriei, nu a fost recomunicata nici ... (vezi toată discuția)
Recurs la divort simonachirtop simonachirtop Buna ziua.S-a pronuntat divortul pe data de 8.09.2015.S-au trimis comunicarile catre parat dar acesta nu se mai afla in locul de detentie.Instanta a dispus ... (vezi toată discuția)
Respingere hotarare de divort ioamunt ioamunt Buna ziua din nou, Am depus marti (05.08.2008) hotararea de divort pt legalizare (definitiv si irevocabil, fara titlu executoriu). Toate actele conform ... (vezi toată discuția)