Cand am trecut in avocatura am fost foarte neplacut surprinsa sa aflu ca sumele cu care cotizam lunar nu sunt administrate, investite de o societate specializata in domeniu, CAA fiind gestionata tot de... colegii nostri avocati.
Nu ar fi poate cazul sa se modifice aceasta reglementare? Ce parere aveti?
Si eu am facut la fel dupa facultate si am lucrat intai in vanzari. Pentru ca n-am vrut sa-mi bat joc de mine.
Asta e, fiecare cat se pretuieste.
Puteam fi secretara intr-un birou de avocatura sau intr-un notariat. La avocatura mi se oferise sa mi se semneze contract de colaborator stagiar, doar ca eram numai secretara!
Nu am vrut. Era undeva pe la Mariott, un cabinet de avocati specializati pe dreptul proprietatii intelectuale. Am dat test in engleza si test de drrept, DUPA care sa-mi spuna ca e ok, da' postul care cerea absolvent de drrept era, in fapt, post de secretara! :))
Nu, multumesc!
Depinde cat de mult vrei sa sacrifici pentru a obtine ceva. Eu am sacrificat bani, insa nu stima de sine.
Ca te mai ia un sef peste picior sau ca mai stai peste program, ok, dar este o limita! La mine era de maxim 3 luni. :D
Acum, daca niciun stagiar nu ar sta mai mult de 3 luni unde nu-i convine... ce-ar face indrumatorii? S-ar adapta! ;)
:O E criza pe piata de avocati capabili... Care generatie de sacrificiu? M-am saturat sa aud oamenii plangandu-se ca sunt sacrificati... fara sa miste un deget. Sa te plangi e usor. :P
Nu va fi o lunga perioada daca s-ar lua atitudine. Deja colaboratorul e tot mai important.
Acum cativa ani nu gaseai posturi platite de stagiar, le numarai pe degete. Se dadea spaga pentru un indrumator. Acum deja poti trai si in stagiatura.
Eu revin la ideea de la inceputul topicului... Indiferent de modalitatea de stabilire a cotizatiei la CAA, ar trebui ca banii sa fie investiti de fondurile de pensii (sau macar o parte din ei, cum se intampla acum cu pensiile de stat).