avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua,
Acum ceva timp am inchiriat un ap, cu contract de inchiriere pe 1 an. Dupa cateva luni insa am plecat , anuntand si proprietarul insa nu s-a reziliat contractul.
Acum, dupa vreo 6luni proprietarul ameninta cu proces si cu daune. Contractul s-a derulat pana in august, apartamentul fiind liber din aprilie/mai.
Proprietarul invoca plata intretinerii pe toata durata contractului plus plata chiriei si alte costuri de intretinere.Garantia nu a fost inapoiata.

Intreb, se poate ajunge la proces? Nu stiu daca contractul a fost inreg la administartia financiara, pot verifica cumva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: piticzuz , utilizator 08:37, 23 Februarie 2012
stp1923 a scris:

Era pe 1 an.
La a2a intrebare nu pot raspunde concret deoarece nu am contractul momentan.
Am anuntat proprietarul la telefon ca o sa plecam in cateva zile, ne-am si intalnit deoarece dansul mai venea cu clienti, potentiali cumparatori ai apartamentului ptr vizionari.

Raspuns la intrebarea dvs de mai sus: NU, nu a fost inregistrat la fisc... pt asta era nevoie si de prezenta dvs. ;)
Daca proprietarul apartamentului este firma, contractul de inchiriere nu se inregistreaza la Administratia Financiara, deci nu este nevoie de prezenta dvs. la nici o inregistrare.
Incercati sa va gasiti exemplarul dvs. din contract si sa luati legatura cu proprietarul pentru o rezolvare amiabila a situatiei.
Cu stima.
buna ziua
am inchiriat o camera intr-o casa din bucuresti in septembrie. nu mi-au facut niciun contract, iar in ianuarie au primit reclamatie ca au chiriasi si nu au facut contracte, asa ca intr-o seara a venit proprietarul la mine cu 3 exemplare de contracte de inchiriere completate pe care eu sa le semnez. pe contract era trecuta o suma mica, de 150 ron, desi eu platesc 850 lei contract pe 6 luni. le-am semnat dar nici acum nu am primit vreun exemplar. acum 3 zile mi-au zis sa parasesc camera cu 1 martie. vreau sa stiu daca ei pot rezilia contractul fara acordul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza sa inmaneze contractul inregistrat la fisc chiriasului marianatruta marianatruta Buna ziua, Fiica mea a inchiriat in Timisoara un apartament pe numele ei in urma cu doua luni. A facut contractul cu proprietarul si au stabilit in acest ... (vezi toată discuția)
Proprietar- inchiriere o parte din apartament 2 camere emiliadin emiliadin Buna ziua, va contactez in legatura cu 2 chestiuni: 1. As dorii sa stiu cum pot inchiria din suprafata unui apartament de 60 mp, doar 50 mp? Ce act ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)