avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retinere colet in vama... este posibil?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retinere colet in vama... este posibil?

Buna ziua

As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am luat un pachet mare impreuna, pretul fiind chilipir/per lot

Coletul va veni prin Fan Courier si as dori sa stiu daca au dreptul sa opreasca acest pachet in vama sub suspiciunea ca le comercializez?

Daca peste cateva luni (4-5) mai comand unul la fel de mare, pot fi banuita de comercializare?

Intreb pt am mai cumparat de pe ebay cate ceva (colete f mici) si au venit prin posta, iar acestia m-au intrebat daca le comercializez. Mi s-a parut ciudat pt ca erau foarte putine produse si era vizibil ca sunt achzitionate pt uz personal.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:57, 27 Noiembrie 2010
Produsele cosmetice sunt achizitionate din UE (Anglia) deci nu cred ca trebuie sa platesc TVA.

Nu-mi fac probleme ca sunt "produse dubioase" ci pt faptul ca mi-l pot opri cu argumentul ca le achzitionez pt revanzare. ( in pachet sunt diverse cosmetice: rujuri, fond de ten, creioane etc)
Dl Lascoschi mi-a explicat mai sus care sunt argumentele si dovezile pe care le pot aduce si nu ar fi probleme.

DE regula cumpar din UE sau din spatiul extracomunitar si nu am avut probleme pt ca achizitionez putine produse simultan si prin curier. Fan Courier-ul aduce acasa pachetul si niciodata nu sunt intrebata nimic.

Dar acum sunt mai multe si planuim sa luam frecvent (1 colet de 1000-1500 produse la 3-4 luni) pt. ca pretul este f mic in comparatie cu Romania.) Evident, de fiecare data pot aduce declariile colegelor mele cum ca luam impreuna si pt uz personal.
In acest caz, cumparatul din UE, nu aveti de ce sa va faceti probleme. In calitate de consumator final (grup de consumatori) si nu comerciat, precum a confirmat si dl. Lascoschi, vama sau orice alta autoritate nu au nici un drept sa va retina pachetul sau sa perceapa taxe.
Insa la cumparare din spatiul extracomunitar, in mod normal pachetele pot fi supuse taxelor vamale si TVA, peste valoarea admisa de lege, daca nu ma insel valoarea este unde la 50 Euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale? pitt_maria pitt_maria buna ziua vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme la vama - import replica airsoft 82_Persoana_Fizica 82_Persoana_Fizica Buna ziua, Am comandat un colet din China, continand acesorii si o replica airsoft prin curierat. (Sunt Persoana Fizica, nu am firma sau PFA.) Am EORI, ... (vezi toată discuția)