am si eu o intrebare si as vrea ca cei care sunt in domeniu sa ma indrume in acest sens deoarece sunt foarte disperata.
parintii mei sunt casatoriti de aproximativ 30 de ani, impreuna au 5 copii. mama mea nu a putut lucra tocmai din acest motiv...pentru a ne creste pe noi. ei locuiesc in casa bunicii din partea mamei care este si propietara unica (bunicul fiind decedat).tatal meu a fost dintotdeauna un om agresiv, si ne-a facut viata un calvar.acum , el avand pensie de 14 mil. nu vrea sa o sprijine pe mama in niciun fel ea avand nevoie de hrana pastile si cele necesare pe a supravietui. intrebarea este..se poate ca dandul in judecata pe tata, mama ar avea dreptul la o parte din pensau lui chiar daca nu sunt divortati?adica sa i sa stabileasca o pensie ei separat de cea a tatalui?
Domnule r.gabi, va inselati in privinta art 305 , lit b C.penal in acest sens va recomand Tudorel Toader - Drept Penal Parte speciala, G.Boroi - Drept Penal Parte Speciala, precum si decizia penala 772/1973 a Trib Jud Brasov.... in acest caz obligatia de intretinere consta in punerea la dispozitie a celor necesare traiului, medicamente, hrana.... obligatia de intretinere se naste ope legis, iar in cazul in care cel obligat la intretinere nu locuieste impreuna cu persoana careia trebuie sa ii presteze intretinerea se poate stabili chiar si o suma de bani/luna. In acest caz infractiunea se consuma in momentul in care cel obligat de lege la plata pensiei de intretinere nu o executa cu rea credinta , ce inseamna rea credinta -in acest caz reaua credinta se deduce din faptul ca cel obligat la intretinere are posibilitatea de a o presta in concret, are mijloace financiare de a suporta intretinerea , dar nu o executa. Oricum pentru mai multe detalii va rog sa consultati bibliografia pe care v-am recomandat-o.
va multumesc foarte mult pentru informatii.deja am demarat o actiune in acest sens..(adica mi-am facut curaj..am vorbit cu un avocat si acesta urmeaza se se ocupe de ceea ce urmeaza) si sper sa se solutioneze cat mai repede.multumesc mult
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)