NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Art. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe lânga drepturile si îndatoririle prevazute în statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
(B)Obligatii:
f)la înstrainarea proprietatii, sa transmita toate obligatiile catre dobânditor, inclusiv cele cu privire la sumele de plata catre asociatia de proprietari existente la data tranzactiei, precum si orice alte informatii relevante sau având consecinte asupra drepturilor si obligatiilor privitoare la proprietatea care este înstrainata;
g)la dobândirea proprietatii, sa depuna în copie, la asociatie, actul de proprietate;
Deci aveti obligatia de plata a cheltuielilor de intretinere de la data dobandirii, adica inclusiv luna februarie.
Multumesc frumos pentru raspunsuri, de acum stiu cum sa pun problema.
Toate cele bune!
Ati cumparat un apartament de la un rau-platnic si nu v-ati asigurat ca-i dati o diferenta de bani la data la care prreluati in posesie si folosinta apartamentul, iar in cazul in care se constata datorii, acestea se compenseaza cu diferenta de pret?
#-o
Din pacate, e cam greu sa le recuperati, mergeti in instanta insa, caci va recuperati si cheltuielile. Insa repejor, ca va treziti ca va cheltui toti banii.
Nu inteleg cum s-a eliberat in 25.01.2008 adeverinta aceea, nu erau scadente inca sumele pe decembrie?
Pe sumele de bani nu se pune sechestru, se pune poprire. Daca va miscati repejor cu un avocat aveti sanse mari. Numai sa nu pape banutii aceia sau sa aiba alte proprietati de executat. sau bunuri.
Din pacate, ati cam gresit la incheierea contractului. Incercati sa reparati ce se mai poate.
Ce a facut cu 150 de metri cubi de apa? Si-a umplut apartamentul? :O Macar este o davada de rea-credinte ceea ce a facut domnul vanzator, asa ca va usureaza obtinerea popririi.
Bafta!
Nici eu nu inteleg cum a fost eliberata adeverinta aceea,.... Adeverinta a fost eliberata pe data de 24.01.2008 si in ea scrie ca proprietarul este la zi cu plata inclusiv pe luna decembrie 2007, dar la intretinere lucrurile stau cu totul altfel.
Intretinerea se afiseaza pe data de 10 ale fiecarei luni, iar acum este afisata intretinerea pentru luna ianuarie, urmand ca pe 10 martie sa afiseze pt luna februarie.
In momentul de fata pe ianuarie are de plata 360 RON + 530 RON restanta, care nu poate fi decat restanta de pe luna decembrie sau de mai devreme, prin urmare administratorul de bloc si vicepresedintele sunt raspunzatori si buni de plata pentru cei 530 RON de pe luna decembrie, luna pe care ei au trecut-o in adeverinta ca fiind platita.
In acest caz nici macar proprietarul nu ar trebui sa suporte plata acelei luni, ci numai 360 RON + ce va veni pe luna februarie.
In cazul in care proprietarul refuza sa se prezinte sa plateasca eu as putea folosi fondul de rulment pt a mai achita din datorii si apoi pe parcurs sa mi se opreasca treptat fond de rulment?
Mai pe scurt, eu nu sunt raspunzator pt cei 530 RON de pe luna decembrie(pt ca in adeverinta figureaza ca luna platita), iar din cei 360 RON scad fondul de rulment 320 RON, astfel sa am de plata 40 RON de pe ianuarie + ce a consumat pe luna februarie? Cel putin este mai putin de plata,..pt ca pt aproximativ 400 RON parca nu m-as plimba prin instanta.
Va multumesc!
Nu este nimic neobisnuit in eliberarea acelei adeverinte care, daca am inteles eu bine, era datata in decembrie - asociatia de proprietari prin adeverinta atesta faptul ca fostul proprietar, la data eliberarii adeverintei, nu figura cu datorii catre asociatie - restul facturilor care au venit dupa eliberarea adeverintei sunt o alta poveste, acelea nici nu fusesera inregistrate la asociatie, darmite sa fie scadente - in concluzie, acesta este motivul pentru care notarii obisnuiesc sa introduca in contractele de v-c clauze care reglementeaza situatia datoriilor ce devin scadente ulterior incheierii contractului. Referitor la fondul de rulment, atata timp cat nu s-a stipulat expres in contractul de v-c ce se va intampla cu el si tinand cont de faptul ca a fost achitat pe numele fostului proprietar, legal nu aveti dreptul sa il folositi insa ... avand in vedere situatia data, daca gasiti intelegere la asociatie ...