avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

Buna seara
Am incheat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren in luna mai urmand ca in decembrie sa inchei contractul de vanzare cumarare.Precizez ca i-am dat bani si am facut si cartea funciara.Contractul de vanzare cumparare nu se poate inchea pt ca exista o sulta pe care trebuie sa i-o dea fratelui sau.Din cate am inteles sulta nu a fost data pt ca asteapta termenul de prescriere care este in martie 2011.Imi doesc acest teren si ca sa nu il pierd ce trebue sa fac.Cum pot sa procedez in privinta aceasta.
Cel mai recent răspuns: qeruta , utilizator 22:38, 28 Noiembrie 2010
sa/l notificati printr/un avocat sau un executor ca da nu incheie acum pana la sf anului contractul de vanzare cumparare, ii veti face actiune in instanta prin care ii veti cere sa va restituie dublul sumei platite de dvs.
puteti face un act aditional la acel antecontract prin care sa prelungiti pana la sfarsitul lui martie 2011 obligarea a incheia contract de vanzare-cumparare. sau puteti sa il dati in judecata pe promitentul vanzator si sa obtineti dublul sumei data ca avans de dvs.
De cand expira antecontractul ce perioada trebuie sa treaca ca sa il dau in judecata.De exemplu daca astept pana in martie si el nu incheie contractul mai pot sa il dau in judecata atunci/?Sau poate sa spuna ca antecontractul a expirat de 3 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare. ContSters326453 ContSters326453 Buna ziua,in data 17 martie 2004 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt. vanzarea unui teren agricol cu urmatoarele clauze:1)incheierea actuli in ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare si promisiune de vanzare cumparare tanase.florin tanase.florin in data de 19,07 2016 am semnat un antecontract de vanzare cumparare la un birou notarial in care subsemnatul este ca si promitent cumparator.In antecontract ... (vezi toată discuția)