avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare:Durata mandatului asociatului unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare:Durata mandatului asociatului unic

De fiecare daca cand ma duc la ONRC Timisoara si cer rezolvarea unei probleme ..mi se face obiectia cum ca in actul constitutiv al societatii nu este prevazuta durata mandatului asociatului unic. Intrebarea mea este referitoare la urmatoarea problema- in anul 1994 cand s-a infiintat societatea s-a precizat ca e constituita pt o perioada nelimitata dar nu s-a facut nici o referire la durata mandatului asoc unic.De cand si pana unde s-a introdus prevederea asta? Sau ce sa intele eu nepriceputeanu?!??!?!?!!? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 13:53, 6 Ianuarie 2017
Inainte sa faci un act aditional, care presupune costuri in plus, spune-i domnului referent sa-ti indice temeiul legal (lege, articol) pt. care iti cere acest lucru.
Corect, nu exista un temei de drept.
Dar e posibil sa existe o norma interna.
Romy a scris:

Corect, nu exista un temei de drept.
Dar e posibil sa existe o norma interna.



Cei de la ORC nu pot sa-l oblige sa faca un act aditional fara un temei legal.
Pai nici nu o obliga, numai ca o tracaseaza decate ori are treaba pe acolo :)):))
Si n-are decat sa le dea peste nas domnilor referenti, ca suntem satui de functionari incompetenti.
Am avut odata o problema cu cei de la vama, nu voiau sa-mi dea drumul la un import, ca nu respectasem un articol dintr-un HG. Caut hotararea cu pricina, ca sa constat ca era abrogata...... Si-i sun si le spun. Iar doamna de-acolo imi raspunde foarte inocenta: "Dar asa a spus seful.... ca trebuie sa respectati acel articol."!!! A trebuit sa mai dau cateva telefoane, inclusiv la Dir. Generala a Vamilor, sa explic la fiecare in parte dintre cei care-mi raspundeau la telefon de ce nu pot fi obligata sa ma conformez unui act normativ abrogat! Dupa jumatate de zi si aproximativ 20 de telefoane date, au dat drumul la import.......

Alte discuții în legătură

Administrator s.a caprice caprice Buna ziua, as avea si eu o intrebare, exista diferente intre un administrator de S.A si cel de S.R.L? De exemplu sunt remunerati in aceleasi conditii? (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Mandat de administrator expirat LORENA_99 LORENA_99 ce este de facut si cum se face, in cazul in care mandatul administratorului unui srl a expirat?administratorul este si asociat unic si director general (vezi toată discuția)