Este vorba de o proprietate [teren si casa],unde erau doi proprietari ,tata si fiu.Acestia au deschis actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune pentru a ra mane un singur proprietar,adica fiul.In timpul judecatii sa facut si o tranzactie prin care sa primit o sulta intr-o suma de bani,reprezentand contravaloarea drepturilor ce se cuvin imobilului in litigiu , tatal fiind totodata de acord ca fiul sa devina unic proprietar al acestuia.Intrebarea este daca celalalt fiu poate ataca aceasta hotarare ea fiind definitiva si irevocabila.
Va poate executa cineva cu o hotarare care sa nu va fie opozabila?
Adica se judeca doua persoane si apoi...vine una sa va execute pe dvs...fara sa stiti...
Se poate asa ceva...?
Dar cine pe cine trebuie să execute în speță? D.p. meu d.v. este simplu. În timpul vieții patrimoniul lui decujus poate suferi diverse modificări. Ar fi interesant de știut în ce mod au dobândit tatăl și doar unul dintre copii proprietatea, ajungând coproprietari fără să fie alături de ei și celalalt frate.
Acum m-am uitat mai atent.Nu erau toti comostenitori cum am crezut initial.
Daca erau coproprietari sa zicem in urma cumpararii in cote egale a unui imobil aveti dreptate.
Acesta nu are niciun drept cu privire la acel imobil.
Eu am avut in vedere mostenirea...
Cu ocazia mostenirii se va putea judeca pe simulatie...
Ma bucur ca s-a lămurit problema. Începusem să mă apuc de recitit cursurile din facultate :slap: nu-i nimic eu vb de una tu te-ai gandit la altceva.:vishenka:
Succesiune
marcop
Buna ziua,
supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns.
In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)