Este vorba de o proprietate [teren si casa],unde erau doi proprietari ,tata si fiu.Acestia au deschis actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune pentru a ra mane un singur proprietar,adica fiul.In timpul judecatii sa facut si o tranzactie prin care sa primit o sulta intr-o suma de bani,reprezentand contravaloarea drepturilor ce se cuvin imobilului in litigiu , tatal fiind totodata de acord ca fiul sa devina unic proprietar al acestuia.Intrebarea este daca celalalt fiu poate ataca aceasta hotarare ea fiind definitiva si irevocabila.
teoretic se poate, dar ar trebui sa reveniti cu mai multe detalii asta in cazul in care si dvs doriti un raspuns, si nu doar ne testati noua cunostiintele B-)
Continuand cu presupusul inseamna ca v-au sarit din acte si nu stiti.
S-a emis certificat de mostenitor fara sa fiti trecut si dvs.
De aceea nu stiti ca exista...
As face si pariu ca asa este...
Deci sa recapitulam. Terenul si imobilul in cauza a fost cumparat in anii 80 cu chitanta de mana de catre parinte. Peste cativa ani unul din parinti a decedat,adica mama.Iarasi dupa cativa ani tatal a dorit sa aiba acte pe acea proprietate iar o cale era sa faca o actiune in constatare prin care sa constate valabilitatea conventiei de vanzare-cumparare intre cumparatori si vanzatori [acea chitanta de mana].Actiunea civila a fost facuta de tata care a trecut si pe unul dintre cei doi fii in speta cel care ramanea in acea proprietate.In urma acestei actiuni sa emis o hotarare care tine loc autentic de vanzare cumparare ,constatand dreptul de proprietate al reclamantilor [tata si fiu].,hotararea devenind definitiva si irevocabila. DECI AU RAMAS DOI COPROPRIETARI. Iarasi peste cativa ani tatal a dorit ca partea lui de proprietate sa o cedeze aceluiasi fiu drept pentru care sa facut o actiune civila avand ca obiect iesirea din indiviziune efectuandu-se si o tranzactie prin plata unei sulte.Deci parintele a primit bani de la fiu pentru partea de proprietate primita.Sa emis o hotarare definitiva si irevocabila prin care admite aceasta actiune civila prin care fiul devine unic proprietar. Succesiune dupa mama nu sa facut si nici alte acte nu exista [certificat de mostenitor sau altceva].Celalalt fiu aprimit si el o proprietate de la acei parinti.Intrebarea este poate celalalt fiu sa atace aceasta hotarare.
Celalalt fiu care "a primit si el o proprietate de la acei parinti" (oare cum o fi primit-o) poate sa atace orice hotarire sau orice act care s-au dat in lipsa sa si in lipsa citarii sale legale sau care considera el ca ii vatama sau i-au vatamat interesele fara ca el sa fi stiut. Ca ce va sa castige au ba asta este alta treaba. Experienta sigur va castiga :D. Daca de la momentul mortii mamei sale in sase luni nu a acceptat succesiunea acesteia este si ramane strain de ea si atacand actele ulterioare incheiate de tatal sau si fratele sau in numele acesteia nu are sanse caci este lipsit de interes. Daca a acceptat succesiunea mamei sale in termen apoi .... cu actele pe masa altfel se poate discuta daca poate ..... au ba.
Succesiune
marcop
Buna ziua,
supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns.
In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)