Buna tuturor,
Sunt un bichon zburlit si nacajit .... ca fiecare dintre voi. Sunt prieten cu Toto_pai si totodata prieten si cu voi inca de pe vremea examenului din noiembrie, fara sa am timp insa sa imi fac cont.
Am inceput cu o frunzareala usoara si merge "minunat":(( ... de parca nu le-am vazut niciodata ... vorba cuiva ... cal batran, trebuie sa ma intorc la izvoarele dreptului.
Indraznesc sa va propun o carte, din punctul meu de vedere absolut logica si care puncteaza comentarii pentru fiecare articol din mica reforma cu toate situatiile care pot apare in practica.
Cartea este "Mica reforma in justitie - lg. 202/2010 comentata" de Daniel Atasiei si Horia Tit - Hamangiu 2010 - 39 lei. Sincer, o recomand cu toata caldura!
Urmare adresei dumneavoastră, înregistrată sub numărul de mai sus, prin care solicitaţi relaţii referitoare la tematica şi bibliografia concursului de admitere în magistratură, vă comunicăm următoarele:
În conformitate cu dispoziţiile art. 4 alin.2 şi 3 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea nr.152/2006 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificat şi completat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 123/07.02.2008, tematica şi bibliografia de concurs se stabilesc prin hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii sau a Direcţiei de resurse umane şi organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, după caz. Ulterior acestea se vor publica pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii cu cel puţin 45 de zile înainte de data stabilită pentru concurs.
Având în vedere procedura expres reglementată de dispoziţiile legale menţionate, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii este singurul organism care are competenţa de a stabili temetica şi bibliografia de concurs.
Mda.....
E un raspuns asteptat....in fond, ce sa zica?
Sa presupuna ca vor intra in vigoare noile coduri?( nu se stie niciodata cand si cum hot parlamentul :D ).
Deci, mergem inainte cu tupeu- pe ce stim si ce avem !:)
Nu fiti suparati- am eu asa, un sentiment, ca in anul asta nu va fi nici o " revolutie" legislativa....
O seara frumoasa si linistita!
PS Nu va inscrieti la concurs, pe "dincolo"?