avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
Ma gandesc ca daca stim bine materia veche putem invata repede modificarile.Ganditi-va ca nu va fi practica cu modificarile , ceea ce e bine.l Legat de credinta draga Python , cunosti vreun exorcist bun ?:P
cine este prin ograda?
iaca speta de civil: X ii vinde fiicei sale Y un teren extravilan pt.care nu are titlu de proprietate emis, prin inscris sub semnatura privata; ulterior, X decedeaza si apoi se emite tilul de proprietate pe numele defunctei; Y cheama in judecata pe Z si T, fratii sai, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
- prima instanta admite actiunea si pronunta hotarare care sa tina loc de vanz-cump.cu motivarea ca pot fi vandute bunuri viitoare (terenul pt.care nu avea titlu defuncta ar fi constituit bun viitor)
- instanta de recurs, caseaza hotararea si trimite spre rejudecare (pe considerente de procedura)
- Z prin intampinare cere respingerea actiunii:1. pt.motivul ca X nu putea vinde un bun al carui titular nu era (nefiind emis titlul de proprietate), terenul nefiind individualizat(locatie, vecinatati) la momentul "vanzarii" nu a constituit bun viitor;2. pt.motivul ca terenul nu este cadastrat si intabulat pe numele mostenitorilor, si acestia nu pot transmite/consimti la pronuntarea hot.vanz-cump.3. ca dreptul de a cere pronunt.hot.s-a prescris, in cauza trecand 3 ani de la data intocmirii inscrisului sub semnatura privata, iar terenul nu a fost lucrat agricol de nici unul dintre mostenitori
ce ziceti de asa speta?
dragutza ... e din carti sau ai tu asa caz?
doua intrebari care mi-au venit rapid:
- conditie speciala de valabilitate a actului juridic - cel care se obliga sa fie titular al dreptului - in speta cel ce vinde sa fie proprietarul terenului
- putea fi instrainat prin act sub semnatura privata? din cate tin eu minte prin L 247/2005 s-a impus obligatia de a fi forma autentica - deci daca s-a incheiat actul dupa momentul 2005 nu e valabila
edit
inca un aspect titlul de proprietate - conform Legii 18/1991 titlul de proprietate are efecte constitutive de drepturi nu? dovada dreptului de proprietate se face cu titlul de proprietate nu cu adeverintele emise de comisiile prin care s-a aplicat legea sau cu notarile existente in CF ... sper ca nu aberez :O
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
daxia0022, utilizator
Toto_pai a scris:

buna, pretinii mei!

Wolfman, cartea de care intrebai o are marty_cs, chiar ieri am rasfoit-o putin si o sa o cumpar si eu, pentru ca are la fiecare articol comentarii si explica foarte fain ratiunea modificarii si situatii de aplicabilitate. Poti sa o iei cu incredere!

subscriu...:D
mie imi trebuie un sut in ...ca nu-mi vine deloc sa ma apuc de invatat.
am rasfoit mica reforma, citesc logica de a IX...-care e infernala, nu pricep o iota, citesc carti de psihologie...si din cand in cand din cartea lui Montigniac,"Mananc, slabesc si ma mentin", ma uit la Barbie cu Timi, colorez, fac puzzle...oriced altceva decat invatat #-o

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)