nu exclud posibilitatea de a incerca in vara la INM desi e cu doua taisuri daca pici psihic te poate afecta destul de mult ... in toamna examenul sigur vafi daca e cuprins ... in oricare din variante legislatia e aceeasi si pt oricare din examene trebuie stiuta materia ca pe Tatal Nostru ... eu una am reinceput
edit
se va da deodata numai daca se modifica regulamentul si se decide sa se aplice de anul acesta modificarea ... anuntul la INM se face cu 60 zile inainte de examen asa ca cel tarziu atunci stim daca nu chiar mai repede urmarind sedintele csm-ului
salut,
m-am intors de la instanta; o :coffee: si ma apuc de reale din nou....v-ati linistit si cu calendarul, ati primit si un raspuns (ce coincide cu ceea ce va scriam eu in decembrie) ca legislatia dupa care dam examen depinde de data anuntarii concursului....si atunci, n-ai decat sa inveti si sa asimilezi (din mers) si noile coduri ce vor intra (nu se stie cand) in vigoare....
nu vreau sa las chestiile astea sa ma deturneze de la scopul meu final: acela de a lua acest examen!:D
ce ati facut cu speta propusa ieri de mine? astept o motivare cu ceea ce va face instanta!:P
mai, daxia ... multam fain! Tocmai am un moment de liniste si ma gandeam sa imi iau putina forta de pe forum, in sensul ca imi sunt creierii franjuri si alandala. Tot ce am nevoie acum este sa gasesc partea din zi -la mine noaptea este exclus - in care sa am liniste sa ma reapuc. Cred ca o sa incep chiar acum ... Mitrache, pe unde imi esti....?! ....
:D
referitor la speta
Instanta admite intampinarea - motive:
- forma ceruta pt instrainarea terenurilor este ceruta ad validitatem
- actul sub semnatura privata nu a dus la transferul dreptului de proprietate, se naste o obligatie de a face in sarcina partilor - de a se prezenta la notar pt a incheia actul in forma ceruta
- nu se poate spune ca vanzatorul este in culpa pt a se putea solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina locul v-c
eh, treburile stau putin mai nuantat...instanta ar trebui sa respinga actiunea (nu se admite intampinarea ) si trebuie sa si motiveze:
- se verifica daca s-a prescris dreptul la actiune priv.pron.unei hot.v-c (vezi minuta csm de unificare practica judiciara din 9.06.2010)
- paratii mostenitori trebuie sa aiba cadastrat/intabulat pe numele lor dreptul asupra imibilului pt.care se cere pron.hot. (vezi jurisprudenta -jud.Sonia Cososchi- L.7/96 si minuta csm din 9.04.2009 de unificare a practicii judiciare)
- promitentul vanzator nu era titularul dreptului de proprietate (nu era emis T.P.)
- bunul nu a fost determinat/determinabil in conventia de vanzare si aceasta nu indeplin.cond.generale pt.astfel de conventii