In urma unor sesizari itm privind comportamentul abuziv al administratorului in relatiile de munca, acesta tot abuziv mi a desfacut cm>:">M a convocat la cercetare disciplinara ,fara sa specifice motivul cercetarii in aceeasi zi in care a avut loc cercetarea,la simulacrul de cercetare mi a citit procesul verbal care era deja redactat,nu m a lasat sa mi formulez apararea,iar decizia de sanctionare cu desfacerea cm mi a fost trimisa prin posta dupa curgerea celor 30 de zile legale.
Intrebarea mea este:poate fi motiv de nulitate absoluta lipsa deciziei de numire a comisiei de disciplina?:sorry:
Nu este motiv de nulitate absoluta lipsa deciziei de numire a comisiei de cercetare disciplinara ....termenul de contestatie al deciziei este de 30 de zile de la data comunicarii acesteia ..
Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplică;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.
Demisie
laryssa
As dorii o opinie referitoare la urmatorul caz daca se poate :
In 2007 de la firma noastra un fost angajat a plecat fara sa faca cerere de demisie. Carnetul ... (vezi toată discuția)