avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală ALEXANDRU PESAMOSCA
Discuție deschisă în Cultură generală

ALEXANDRU PESAMOSCA

Buna ziua! Pe Facebook a fost creata o pagina Schimba numele Spitalului Marie Curie in Spitalul Al. Pesamosca. Cei ce doresc sa onoreze meritele celui supranumit "ingerul copiilor" sunt asteptati acolo. Va multumim.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 14:06, 5 Decembrie 2010
Poate ne dati si o adresa, ceva....!
eu am gasit aici [ link extern ]
si mai este pagina profesor dr Alexandru Pesamosca
Dar ce aveti cu Marie Curie? Cred ca se poate numi "Alexandru Pesamosca " si alta institutie / sectie / institut . E paguboasa orice inlocuire de nume proprii, e jignitoare si contrara insasi ideii de dedicare a locului (daca dedici nu te dezici) si un semn al neseriozitatii nationale.
eumarian a scris:

Dar ce aveti cu Marie Curie? Cred ca se poate numi "Alexandru Pesamosca " si alta institutie / sectie / institut . E paguboasa orice inlocuire de nume proprii, e jignitoare si contrara insasi ideii de dedicare a locului (daca dedici nu te dezici) si un semn al neseriozitatii nationale.

" Semn al neseriozitatii nationale" este si lasarea in conditii mizere a unuia din cei mai mari medici pe care i-a avut Romania.
Perfect de acord, dar dedicarea unui loc se face pentru totdeauna, ok? (exceptie fac cazurile politice). Marie Curie este o figura stiintifica universala, un model si pentru toate femeile si barbatii romani. V-ar placea peste 40 de ani sa inlocuiasca altii "Alexandru Pesamosca" pentru ca asa e la noi la romani?

Identificati un alt spital / institut medical care nu poarta azi un nume propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necinstea academica Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Cu mult succes publicistic datorat mai ales carismei sale dl. Neagu Djuvara a relansat acum cȃțiva ani o teorie istorică mai veche: [b]originea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap alinagabi alinagabi buna ziua ! am nascut o fetita cu picior stramb bilateral ,credeti ca pot obtine o pensie de handicap,?? unde trebuie sa ma adresez prima data?;);) (vezi toată discuția)
Doctorat darria darria Sunt un functionar public cu statut special, lucrez in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, si m-ar interesa orice informatie in legatura cu ... (vezi toată discuția)