avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac?

buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca luna restanta se achita conform clauzei in contract.DECI EL MAI AVEA DE PLATIT PE IANUARIE ATUNCI CD SE AFISAU CHELT.In contract nu exista nici o clauza ca platesc eu cumparatoru,deci el trebuie sa plateasca.Acum el nu mai vrea sa plateasca,ce se intampla in acest caz? VA ROG SA IMI RASPUNDETI
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:47, 7 Decembrie 2010
Probabil vechiul proprietar a retras fondul de rulment cand a luat adeverinta, inainte sa vanda apartamentul.
Sunt de acord cu userii care dau vina pe asociatie si pe buna dreptate.
La noi, avand in vedere ca valoarea Fd de rulment este destul de mica, se elibereaza acea adeverinta necesara la notar numai dupa ce s-a facut un calcul estimativ a costurilor pentru luna in curs (cea in care se face tranzactia), costuri care vor apare in urmatoarea lista de plata. De obicei se supraestimeaza aceste costuri cu 10-15%, de acest lucru este informat si proprietarul vanzator, eventual cumparatorul daca este prezent.
In acest mod nu este nimeni pacalit sau inselat, asociatia este pusa la adapost, cumparatorul vede clar ca vanzatorul si-a achitat toate debitele catre asociatie - inclusiv pe luna in curs.
Pentru eliminarea altor neintelegeri, valabilitatea adeverintei se limiteaza la 10 zile lucratoare.
...........................................
Deci lasati asociatia sa se descurce cum stie!
dianaadam a scris:
am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca luna restanta se achita conform clauzei in contract.

Asociatia si-a facut datoria eliberand o adeverinta in care a scris foarte clar, asa cum am subliniat, pana cand s-a platit. Ba chiar prin formularea referitoare la clauza din contract, parca a indrumat notarul si partile din contract sa se stabileasca cine va plati pe luna necalculata sau neafisata.
Sigur ca se puteau lua masuri suplimentare de catre cumparator sa retina o parte din bani pana la afisarea urmatoareler liste.
Sunt curios sa ne spuna cumparatorul cum a reglat plata facturilor la energia electrica, la gaz, la telefon, cablu... pentru luna ianuarie, ca si acestea au ajuns la dumnealui in luna februarie, dupa cumparare.
Daca la asociatie a ramas acea restanta pana acum, din ianuarie pana in decembrie, eu nu cred ca furnizorii de gaz, electricitate, telefonie ar fi furnizat in continuare servicii si/sau utilitati acelui apartament daca figura cu o restanta de atatea luni.
Modul de rezolvare cu acesti furnizori poate constitui un exemplu si pentru rezolvarea restanelor la asociatie.
Noi platim curentul,apa si incalzirea la asociatie, gaz nu avem in bloc. Eu am platit din luna feb in coace,,,,,,i-am spus ca nu platesc datoria vanzatorului,,admin a zis ca el nu da vanzatorul in tribunal ca nu se merita pt 280 lei,dar ce sa fac sa platesc eu???VREAU SA STIU CE SE INTAMPLA PANA LA URMA CINE PLATESTE?MA POATE OBLIGA SA PLATESC EU?
CABLU SI TELEFON NU A AVUT.VA MULTUMESC!!!
Pai cine vreti sa va regleze problemele aparute in actiunea de vanzare-cumparare? Contractul nu e intre dv. si vanzator? Asociatia de proprietari este parte in acest contract? Administratorul i-a dat adeverinta cu situatia financiara a apartamentului in momentul in care i s-a cerut adeverinta.

Notarul v-ar fi putut pune in vedere cand ati semnat contractul ca o sa mai fie niste bani de platit si sa-i opriti de comun acord cu vanzatorul o suma aproximativa din ceea ce ii dadeati ca plata finala a apartamentului.
Dv. va puteati muta si peste cateva luni, v-ati dus, ati discutat cu administratorul ce probleme sunt cu apartamentul respectiv? Ca poate in aceasta situatie ati fi aflat si de aceasta suma de bani. Administratorul nu putea sa scrie in adeverinta ca o sa mai fie cca atatia lei de plata din simpul motiv ca intr-o adeverinta nu se dau sume aproximative care vor fi, ci se da situatia financiara la zi, in ziua eliberarii adeverintei.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere ale fostului proprietar mireille_ngu mireille_ngu Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)