avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizia de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizia de pensionare

Functionar public care a primit decizia de pensionare dar nu a comunicat-o angajatorului, iar intre timp a plecat in concediu medical. Data cand a fost emisa decizia de pensioare este 10.01.2008. In aceasta situatie mai poate beneficia de indemnizatia de incapacitate de munca, daca el este pensionar de la dara aratata mai sus. Si daca da sau nu temeiul legal, pentru ca legea 19/2000nu prevede nimic in sensul aratat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 6 Martie 2008
Legea nr.188/1999 republicata.
Raportul de serviciu încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Pensionare temporara pentru boala mfiruta mfiruta Puteti,va rog, sa-mi spuneti daca in cazul pensionarii temporare pentru boala raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda si in ce ... (vezi toată discuția)