avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!

am deschis o ordonanta care a devenit definitiva in mai 2010,legata de pensia de intretinere.sotul trebuie sa dea pensie incepand cu 10.02.2009,data la care am depus acea ordonanta.procesul de divort si partaj este inca in desfasurare fiind in faza de apel.si acolo instanta de font a stabilit la fel..25% din venitul net in ceea ce priveste pensia de intretinere minor.in baza acestei ordonante am facut plangere la politie deoarece hotararea data de instanta de fond nu au luat-o in calcul motivand ca nu este definitiva.si acum ..ce ar trebui sa fac ? sa deschid un alt proces in care sa spun ...nu stiu ce reprezinta 25% din veniturile sotului ? mentionez ca veniturile le-a cerut acum politia firmei intermediare(sotul fiind navigator) si ca acestia i-au dat venituri,politia facand probabil un calcul i-au spus sotului ca are de plata 4000 euro.asa a spus sotul la politie cand ne-am intalnit ca el nu va da niciodata acesti bani si asa am aflat si eu despre ce suma este vorba.va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut ca fiica mea sa beneficieze de dreptul la aceasta pensie. va multumesc inca o data pentru sfaturi!
Ok. Am inteles. Nu este si cazul meu, nu am fost casatoriti, nu avem nimic de impartit. El a aparut dupa 3 ani ca vrea ca sa-i schimb numele de familie al copilului cu numele sau (copil nerecunoscut la nastere si pana la 3 ani), iar eu, evident, am cerut pensie alimentara. Insa "taticul" isi aranjase din timp conturile, asa ca treaba a mers mai greu, dar voi castiga dreptul copilului si nu ma voi lasa! Pana acum nu a reusit sa obtina schimbarea numelui, nici dupa apel si sper ca si in recurs judecatorii sa vada adevaratul lui interes in toata aceasta lupta: sicanarea mea si doar atat! Am de recuperat vreo 150 milioane vechi pensie, vreo 40 milioane cheltuieli de judecata (daca nu se schimba ceva in recurs) si nu ma voi lasa. Sunt banii copilului.
Sa inteleg ca Dvs. v-ati recuperat toti banii cheltuiti cu executarea? Este si in interesul meu sa nu mai pierd bani, pentru ca, repet, de fapt ii iau din ce ar trebui sa cheltui cu copilul.
Sper sa fie mai usor la mine, el fiind angajat cu acte, si avand un salariu onorabil. Din cate am inteles, pentru restante la pensie, i se poate pune poprire pana la 1/2 din venituri.
Desirelia, imi pare foarte bine ca incepi sa faci dreptate copilului tau! Perseverenta se pare ca da rezultate! Este bine sa plateasca cei care se numesc tati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de intretinere navigator ContSters170590 ContSters170590 Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege ... (vezi toată discuția)