Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la fata locului si a constatat fapta si singura solutie era plangerea. Mi s-a spus ca ii va chema pe faptuitori si pe mine sa ne intrebe ce si cum.
Va trebui sa platesc avocat pentru asta ? detin dovezi video si agentul constatator poate fi martor, trebuie să-l rog sa-mi fie martor ? voi primi citatie acasa ? in cat timp ? va trebui sa platesc alte cheltuieli cu judecata ? mi s-a spus ca vor primi amenda maxim 500ron. Pot sa retrag plangerea daca imi veti spune ca nu renteaza sa-mi bat capul si banii degeaba pentru o amarata de amenda de 500ron ?
Sintagma de" termen rezonabil" este stipulata in Codul Penal.
Inregistrarea video ca sa fie acceptata ca proba ,trebuie sa fie atestata fie de un laborator specializat,fie de o expertiza tehnica de profil si ea oricum ar trebui coroborata cu alte probatorii.
Ca sa se faca aceste atestari,confirmari, la inregistratea video despre care faceti vorbire,trebuie sa accepte aceasta proba.
Trebuie sa se ateste ca inregistrarea este curata si fara mixturi si ca reprezinta situatia reala
Nu doresc sa descurajez pe nimeni dar pot sa spun din propria experienta-si anume- am avut gardul taiat,am facut plangere indicand faptuitorii. Povestea s-a intamplat cam acum 6-7 luni.Cand intreb la politie, din cand in cand, ce se mai aude cu cazul meu, dau respectivii din colt in colt, pe unul din faptuitori nici macar nu l-au chemat sa dea declaratie,nici pana acum, s-a dat numar de dosar de la Parchet, dar in rest toate bune si frumoase.
Termenul rezonabil, dupa cum am vazut la multe din actiunile justitiei de la noi, inseamna chiar si 6-7-8 ani.Nu descurajati, viata tot merge inainte, si macar putem sa ne laudam ca am facut,, mica reforma in justitie" pt.accelerarea proceselor, a procedurilor, etc
Sa auzim de bine!!!!!=D>=D>=D>=D>
faptul ca l-am chemat pe politist la locul faptei nu inseamna nimic ? Adica acest organ de politie nu are nici un cuvant de spus in toata aceasta problema ? Credeam ca aceste lucruri atat de simple se vor rezolva atat de simpu doar in prezenta politistului. Ma gandesc ca toate aceste atestari/confirmari ale autenticitatii video-ului vor fi suportate de catre mine. Mai sunt si alte costuri materiale pe care ar trebui sa le suport ? Probabil eram mai inteligent daca ignoram complet pe vecin si il lasam sa-si faca treaba in continuare fara sa mai am batai de cap cu aceasta MARE porcarie numita Justitia din Romania !
Multumesc pentru timpul acordat.
Decat sa ma mai trezesc cu alte costuri suplimentare mai bine ma duc la judecatorie si ii rog sa-mi retraga plangerea.
Plangerea trebuia facuta la politie sau la parchet.
Toate atestarile sau probele care implica costuri sunt suportate de cel care le solicita.
Politistul care a fost chemat a intocmit eventual un raport care se poate solicita ca proba.
Indiferent de modul in care se prezinta justitia romana,in orice alta justitie,din ce tara doriti dvs,tot trebuiesc administrate probe.
Nicio justitie nu se face fara administrarea acestora,simpla insiruire a unor fapte intr-o plangere nu este suficienta pentru ca o persoana sa fie sanctionata.