Am vazut si eu decizia guvernului si un singur lucru nu am inteles. Intre pragul de 600 ron si cel de 3600 ron, care este procentul aplicat? 85% sau 72% cat este acum dupa taierea de 15% din iunie?
Modificarile care se vor aduce vizeaza doar perioada de acordare a indemnizatiei... prin urmare, veniturile din drepturile de autor se vor lua in continuare in considerare la calculul ndemnizatiei.
Multe lucruri sunt acum neclare insa poate reuseste cineva sa imi raspunda.
Daca eu nasc in mai 2011 si concediul de maternitate de 126 mi se termina in iulie, cele 12 luni se calculeaza de la ce data? De la data nasterii copilului sau de la data la care se termina concediul de maternitate?
1. Din OUG 148/2005:
Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
2. Asadar, indiferent de data cand intrati in CCC acesta inceteaza in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2(3) ani.
Modificarile aduse ordonantei de urgenta mi-au lasat cateva semne de intrebare. Cateva raspunsuri le-am gasit aici pe forum, insa mai am o mare nelamurire. Eu ma aflu intr-o situatie aparent "clara". Sunt in concediu de ingrijire copil de 8 luni, deci noile prevederi nu ma afecteaza. Ce nu imi este clar este urmatorul lucru: In cazul in care eu ma voi reintoarce la serviciu in urmatoarele luni, inainte ca bebe sa implineasca 2 ani, voi primi ca prima 100 sau 500 ron? Mentionez ca am nascut in anul 2010.