avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea linistii publice

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii aflati in apartamentul de deasupra. Precizez ca acestia sunt chiriasi si stau fara forme legale (contract inchiriere). Pana in momentul de fata am facut 7 sesizari la Politie si am avut nenumarate discutii cu politistul de proximitate arondat zonei noastre. Vecinii mei au primit pana acum 2 amenzi (200 lei, si 500 lei), iar in ultimul timp acestia nu mai raspund la usa echipajului de politie. Am depus de 1 saptamana si plangere la Politie, am discutat si cu vecinii - si ei sunt deranjati, dar sunt oarecum speriati de ideea de "politie". De asemenea, acesti vecini au inceput sa dea drumul la muzica si sa faca zgomote in momentul in care aud/vad ca suntem acasa. In ceea ce priveste politistul de proximitate, nu ma pot baza absolut deloc pe ceea ce spune si ce face acesta (timpul dovedindu-mi acest lucru). De aceea va rog sa ma ajutati sa opresc acest calvar care dureaza de aproape 4 luni. Intrebari:
1. Ce mijloace legale exista pentru ai opri? Ce pasi ar trebui sa urmez?
2. Ce se intampla daca fac plangere penala? Ma sfatuiti?
3. Este bine sa facem o plangere comuna (impreuna cu vecinii)?
4. Ce acuze se pot aduce?

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anouk , utilizator 16:03, 18 Martie 2008
Va puteti adresa cu ceeasi plangere contraventionala atat Politiei, cat si Primariei si Politiei Comunitare. De prisos sa ma adaug ca aceste plangeri trebuie facute in scris si este necesar sa primeasca numar de inregistrare pentru a-l obliga pe organul constatator sa redacteze un raport asupra situatiei. Altfel, daca va plangeti doar verbal, e si normal sa primit raspunsurile de mai sus, nimeni neavand interesul sa actioneze in lipsa unei obligatii de serviciu.

Cu stima
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat
Anouk a scris:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Nu am aflat insa un raspuns la intrebarile:

2. Ce se intampla daca fac plangere penala? Ma sfatuiti?
3. Este bine sa facem o plangere comuna (impreuna cu vecinii)?
..................................................

2. Vor fi chemati la politie, unde vor da o declaratie cu privire la savarsirea faptelor mentionate in plangere si apoi se va decide sau nu sanctionarea lor.
3. Este bine sa faceti o plangere comuna, ca sa se vada ca nu sunteti singurul locatar din bloc care sustine ca persoanele respective tulbura linistea publica.

Depuneti plangerea la parchet .. ..... poate asa va ajuta mai mult decat politistul de proximitate ..... sau la Inspectoratul General de Politie al Municipiului Bucuresti.
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai tot la sectia aia de politie ajunge, in final, plangerea, ca ea este competenta teritorial... Asa ca depunerea plangerii la Parchet, Senat sau in alta parte doar va intarzia rezolvarea cazului, iar oamenii nu mai suporta!
Ei vor primi o hartiuta pe care va scrie :cererea dv. a fost inaintata organelor competente in solutionarea ei care va vor raspunde in cel mai scurt timp. :D
Si vor trimite plangerea la sectia din zona... iar tot drumul asta va intarzia primirea cerereii si, in consecinta, data inceperii anchetei, deci finalul ei.

Personal, consider ca o discutie serioasa cu politistul de proximitate sau cu superiorul sau din sectia de politie ar putea accelera lucrurile. Cand mergi cu mult curaj la sectie, nu jignesti pe nimeni, obtii mai mult decat te asteptai. :P Dar sa stii ce sa ceri.
Buna ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine. In al doilea rand....si ultimul ...sper :">, as dori sa stiu, in cazul in care ma gandesc sa dau in judecata. Cine ar trebui sa fie dat? Chiriasii, pentru ca ma deranjaza sau proprietara, care ar trebui sa aibe grija caror persoane inchiriaza apartamentul?

Multumesc
Ana-Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice sso sso Buna ziua! ce solutii sunt pt potolirea vecinilor zgomotosi ?? De exemplu deasupra un individ, care desi am incercat sa discut cu el, ca ne deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste la apartament AnaEva AnaEva Buna ziua, Vecina are un catel care latra incontinuu, zi si noapte, am înregistrări la 1,3, noaptea, problema persista din iulie 2017 de cand m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)