avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de constatare a contraventiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de constatare a contraventiei

Buna ziua, am primit azi prin posta o recomandata care contine un PV de constatare a contraventiei prin care sunt instiintat ca am circulat fara a detine rovinieta si ca proba se face cu o poza care se gaseste la sediul CESTRIN pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei.
Intrebarea mea este daca pot contesta acest PV intrucat data la care am circulat fara rovinieta este de 05.12.2010 iar acest proces verbal a fost intocmit cu data de 06.12.2010, deci la 2 luni de la data faptei? Este legal sa se intocmeasca un PV la un interval de doua luni de la data savarsirii faptei contraventionale?????
Si as mai avea o intrebare: in PV , pe langa amenda contraventionala de 250 lei este specificat ca trebuie sa mai achit si tariful de despagubire de 28 de euro, adica 120.28 lei la cursul de schimb comunicat de BNR , valabil pentru data de 30.11.2010, data la care eu deja aveam achitata rovinieta auto care este valabila pina in noiembrie 2011, sunt obligat sa mai platesc si aceasta despagubire???? sau trebuie sa fac dovada platii rovinietei????
Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:26, 15 Decembrie 2010
Dupa parerea mea, nu e nevoie sa angajati un avocat, ci doar sa consultati unul, doi.
Eu am vorbit cu 2 avocati, 1 viitor avocat si 2 fosti (fosti pentru ca n-am primit nici un raspuns) si asa am intocmit plangerea.
Daca va prezentati cu un avocat in instanta, inseamna fie ca aveti bani, fie culpa este foarte importanta pentru Dvs. Prin urmare, judecatorul va actiona in consecinta.
pai am consultat un avocat si el m-a sfatuit sa depun contestatie, si mai mi-a spus ca pot sa il dau in judecata si pe cel care a intocmit procesul verbal si sa cer despagubire acum nu stiu ce sa fac sunt in dubiu, greseala se va vedea imediat la mine de aceea nu sunt sigura daca as avea nevoie de avocat ca in proba foto se va vedea imediat ca nu a fost masina mea.
asteptati sa fie depusa fotografia si abia apoi decideti daca aveti nevoie de un avocat sau nu.
vsu a scris:

Dupa parerea mea, nu e nevoie sa angajati un avocat, ci doar sa consultati unul, doi.
Eu am vorbit cu 2 avocati, 1 viitor avocat si 2 fosti (fosti pentru ca n-am primit nici un raspuns) si asa am intocmit plangerea.
Daca va prezentati cu un avocat in instanta, inseamna fie ca aveti bani, fie culpa este foarte importanta pentru Dvs. Prin urmare, judecatorul va actiona in consecinta.

Asemenea"etichetari" nu se fac in astfel de situatii.
User-ul este cel car decide cu privire la reprezentarea si apararile sale ,in fata instantei.
Astfel de discutii,cu tot respectul,nu au niciun suport

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)