avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rog sfaturi deoarece nu sintem vinovati.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rog sfaturi deoarece nu sintem vinovati.

Am sa o iau cu inceputul.Pe data de 15.06.2005 am cumparat o societate cu tot cu punctul de lucru adica m-a refer la dotariile din acest punct de lucru.Cind am incheiat procesul verbal cu vechiul administrator am verificat ultima balanta adica la mai 2005 sa vedem ce active si pasive are societatea la aceea data existand doar trei societati spre care ar fi de achitat contravaloarea facturilor din intrari marfa in valoare de 1450 lei.In procesul verbal ne-am luat angajamentul ca vom plati cei 1450lei pentru urmatoarele societati:sc danco import export srl,sc electrica si sc ramex srl.Actele de schimbare asociati si schimbare sediul social a iesit de la camera de comert pe 28.06.2005.Vechiul asociat avand actele contabile la o firma de contabilitate am intrat in posesia lor abia in 23.06.2005 conform procesului verbal incheiat cu aceasta societate.In momentul cind am intrat in posesia actelor nu am mai verificat din urma rulajul furnizorilor deoarece verificand ultima balanta din mai 2005 am luat la cunostiinta sodul de 1450 lei.In 28.02.2006 ne vine o instiintare de la sc mars collection srl pe noul sediu social in care ne informeaza ca avem de achitat spre vodafone suma de 903.38 dolari reprezentind contravaloarea facturilor,3628.07 lei reprezentind penalitati de 0.5% pentru fiecare zi de intirziere aferent sumei reprezentind pret servicii neachitate de telefonie mobila,aceste penalitati fiind calculate pentru perioada cuprinsa intre scadente fiecarei facturi si data de 15.03.2006,curgand in continuare pana la achitarea integrala a debitului si 10 lei cheltuielile aferente prezentei concilieri.Cind am primit aceasta instiintare am cautat vechiul asociat pentru a lua la cunostiinta de aceasta adresa.Acesta a evitat intilnirea chiar si in acest moment fiind plecata din tara si din informatii am aflat ca este in spania.Nu ne-am prezentat la negocieri deoarece stiindu-ne nevinovati am asteptat o schimbare din partea vodafonului fiindca noi cumparind pe 15.06.2005 si actele au iesit pe 28.06.2005 am considerat ca nu sintem obligati la aceasta plata fiindca in instiintare erau si facturile care nu s-au platit si care erau trimise pe vechiul sediu social chiar daca societatea avea deja un alt sediu cu alti asociati.Aceste facturi au datele de emitere de 16.05.2005,16.06.2005 si 16.07.2005.Deci vodafon a luat la cunostiinta de schimbarea sediului abia la sfirsitul anului asta reiese din instiintare.Ei au emis facturi la societate pe alt sediu decit cel schimbat vechiul asociat stiind de acest lucru.Pe 13.12.2006 se emite citatie spre noi ca la data de 29.01.2007 sa ne prezentam in instanta noi primind citatia prin posta cu data pe citatie de 16.12.2006.In aceasta ne informeaza ca avem de platit cei 903.38 dolari contravaloarea facturilor,7239.02 lei reprezentind penalitati conventionale in cuantum procentual de 0.5% pentru fiecare zi de intirziere aferente pretului neachitat de 2626.13lei pentru perioada cuprinsa intre scadenta fiecarei facturi anexate si data de 15.12.2006,contravaloarea penalitatilor conventionale in cuantum procentual de 0.5% pentru fiecare zi de intirziere aferente debitului principal in cuantum de 2626.13 lei curse in continuare,respectiv pentru perioada cuprinsa intre 16.12.2006 si data indeplinirii obligatiei de plata,contravaloarea dobanzilor comerciale legale aferente pretului neachitat de 2626.13 lei,pentru perioada cuprinsa intre scadenta fiecarei sume ce compune debitul principal si data platii integrale a acestuia si in sfirsit 98.90 lei reprezentind cheltuieli de judecata.DE UNDE ACESTE SUME?In decurs de 1 an sa ajuns la aceste sume exorbitante si pe deasupra si nevinovati.De ce nu cheama in instanta si vechiul asociat care a incheiat contractul cu vodafone fiindca la el a mers facturile noi aflind de ele abia cind deja eram in procesul de instiintare.E posibil o singura infatisare cu o singura pronuntare deoarece nu am putut sa ne prezentam la data de 29.01.2007 cind am fost citati.Am asteptat o alta citatie in schimb a venit sentinta care nu are nici o data a postei doar data redactarii si anume 13.03.2007 si nu este semnata nici de agentul care a adus aceasta pronuntare nici de noi ca am luat la cunostiinta.Intrade-var ca la final se specifica cu cerere in anulare in 10 zile de la comunicare dar noi acest lucru l-am luat la cunostiinta tirziu.In final pe 07.03.2008 ne vine somatia de executare silita si luand legatura cu executorii pentru a afla cum se poate ajunge la o intelegere acestia ne-a raspuns foarte raspicat ca nu se are in vedere nici o intelegere decit cind vom varsa intreaga suma la care sintem obligati abia apoi vodafone negociaza cu noi la o reducere de 10% din valoare pai inapoi nu pre cred ca o sa-i mai vedem dar in final sa ajuns la alte sume care sint total abuzive specificind acest lucru executorilor acestia ne-a vorbit ca sint total fondate si ne-a luat ca pe niste infractori.Tin sa anunt ca ne-a facut si mentiunea ca acestea mai cresc in continuare.La data primirii acestei somatii de executare valorile au ajuns la 903.38 dolari contravaloarea facturilor,12327.47 lei(7239.02 lei reprezentind penalitati conventionale in cuatum procentual de 0.5% pentru fiecare zi de intirziere aferente pretului neachitat de 2626.13lei,pentru perioada cuprinsa intre scadenta fiecarei facturi si data de 15.12.2006,contravaloarea penalitatilor conventionale in cuantum procentual de 0.5% pentru fiecare zi de intirziere aferente debitului principal in cuantum de 2626.13 lei,pentru perioada cuprinsa intre 16.12.2006 si 31.12.2007 este de 4989.65 lei si vor curge in continuare pana la plata efectiva a debitului si 98.80 lei reprezentind cheltuieli de judecata)+cheltuielile de executare in cunatum de 1498.10 lei(6 lei reprezentind taxa de legalizare si investire a hotaririi judecatoresti,4leireprezentind taxa de timbru,0.6 lei reprezentind timbru judiciar,onorariu avocat 59.50 lei si 1428 lei reprezentind onorariu executor judecatoresc).In final societatea nu mai functioneaza din 13.01.2007 cind s-a incetat contractul de inchiriere a punctului de lucru,unul din asociati este cetatean republica moldova,celalalt cetatean roman dar care nu detine bunuri mobile si imobile si nici nu are contract de munca deci neavind venituri ce ar putea sa execute?Cum am spus am incercat o negociere dar nu se poate discuta asa ca va cer informatii ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Claudia Ghioc , Contabil 16:59, 22 August 2008
se poate formula contestatie la executare iar in cadrul ei se pot invoca aparari de fond ;
de curand judecatoria constanta a constatat nulitatea contractului de cesiune de creanta pentru calitatea de avocati ai societatii mars collection ; pentru neseriozitatea pretului cesiunii si pentru lipsa in obiectul de activitate a activitatii de cumparare ( cesiune ) de creante dupa ce in prealabil li s-a anulat partial actul constitutiv in acest sens .
am inteles ce mi-ati transmis dar oare nu e deja tirziu sa facem acesta contestatie mai ales ca mi-a venit hartie de la banca unde are societatea capitalul social depus si ni s-a transmis ca s-a pus sechestru pe 80 de lei cat mai avea societatea in cont?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierde casa? nu e un abuz? dumilor dumilor Buna ziua, nici nu stiu cum incep povestea.....este vorba de o cunostinta care se pare ca a imbulinat-o rau de tot. In 2004 luna octombrie avut ultima ... (vezi toată discuția)
Ref: cerere de chemare in judecata pe oug 119/2007 danapreda32 danapreda32 as dori un model de cerere de chemare in judecata pe OUG 11/2007. n-am lucrat pana acum cu asta si nu sunt foarte sigura pe ce am facut eu. poate ma ajuta ... (vezi toată discuția)
Rog : model cerere pentru emiterea unei ordonante de plata (oug 119/2007) p.violeta p.violeta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru emiterea unei ordonante de plata cf ( OUG 119/2007? Va multumesc! (vezi toată discuția)