avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
In cazul TVA, nu are importanta daca PFA este impozitata in sistem real sau pe baza de norme de venit.
Pentru a demonstra ca PFA a depasit sau nu plafonul de 35.000 euro, este obligatoriu (si este si in interesul PFA), sa tina o evidenta a facturilor emise. Acesta evidenta se tine cu ajutorul "jurnalului de vanzari".
Codul Fiscal prevede ca toti contribuabilii (deci inclusiv PFA - indiferent de modalitatea de impunere a veniturilor), care au realizat o cifra de afaceri de pana la 35.000 euro, sa depuna declaratia 392 pana pe 25.02.2011 (Codul Fiscal art. 156^3 alin. 5).

In cazul in care o PFA - pe norme de venit, depaseste plafonul de TVA, devine platitoare de TVA, cu toate obligatiile ce decurg de aici: calcularea TVA de plata, plata TVA, depunerea deconturilor de TVA, depunerea celorlalte declaratii obligatorii pentru platitorii de TVA etc.


Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
fat frumos cu incasarile nu-i o problema, problema e ca nu am tinut evidenta cheltuielilor ... Am extrasele de cont si stiu cati bani am incasat; facturi insa am doar vre-o doua pentru ce am achizitionat
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Popu, utilizator
Daca sunteti impozitat pe norma de venit si nu ati depasit plafonul de 35.000 euro (119.000 lei), nu sunteti obligat sa tineti evidenta cheltuielilor.
Sunteti obligat sa tineti evidenta facturilor emise de dvs. (indiferent daca au fost incasate sau nu), pentru a stabili daca ati depasit sau nu ati depasit plafonul de la care deveniti platitor de TVA.
Deci nu este de ajuns ca aveti extrasele de cont si stiti ce ati incasat. Trebuie sa aveti si facturile emise, precum si o evidenta a acestora.

Daca veti depasi plafonul si veti deveni platitor de TVA, atunci va fi in interesul dvs. sa tineti si o evidenta a cheltuielilor, deoarece TVA de plata se stabileste ca diferenta intre TVA aferent facturilor emise si TVA aferent cheltuielilor.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Fat frumos, discutia initiala a deviat / de fapt sunt mai mult probleme expuse. Ultimele 2 probleme s-au incrucisat, una era legata de TVA, cealalta legata de declaratia 392B.

Eu cum completez declaratia 392B daca stiu cat am incasat dar nu stiu exact de cat am achizitionat...Pentru completarea declaratiei 392B e nevoie de o defalcare a achizitiilor in achizitii cu / fara TVA. Asta presupune ca eu am tinut si evidenta cheltuielilor ...
in Mures exista IT ...cu 20.300 norma de venit.... vezi [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)